Manja slova Veća slova RSS

Obrazovanje djece sa posebnim obrazovnim potrebama

23.06.2011.

Kroz partnerstvo sa UNICEF-om u toku je projekat “Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju”

Kroz partnerstvo sa UNICEF-om u toku je projekat “Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju” U okviru ovog Projekta, a kroz komponentu „Podrška inkluzivnom obrazovanju“ planirano je da se poveća broj djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju u redovnim odjeljenjima, razvije saradnja između redovnih i posebnih odjeljenja u školama u cilju jačanja principa inkluzije. Nakon jednodnevna radionice za procjenu potreba redovnih škola u kojima postoje posebna odjeljenja, odabran je stručni tim koji je osmislio obuku na osnovu procijenjenih potreba i pripremio radni materijal (štampana verzija i CD format) od strane stručnog tima.

03.12.2010.

Najava:Vesna VUČUROVIĆ pomoćnik ministra i Tamara MILIĆ, savjetnik za djecu sa posebnim obrazovnim potrebama učestvovaće u aktivnostima povodom Međunarodnog dana osoba sa invali

U subotu 4. decembra 2010. godine Gospođa Vesna VUČUROVIĆ pomoćnica ministra prosvjete i nauke i gospođica Tamara MILIĆ, savjetnik za djecu posebnim obrazovnim potrebama u Ministarstvu prosvjete i nauke učestvovaće u aktivnostima planiranim povodom proslave Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom organizovanim u okviru kampanje „Govorimo o mogućnostima“ u saradnji sa Specijalnom Olimpijadom, međunarodnom organizacijom koja organizuje sportske aktivnosti za djecu i odrasle sa smetnjama u razvoju u više od 180 zemalja širom svijeta.

03.12.2010.

Saopštenje: Pomoćnica ministra gospođa Vesna VUČUROVIĆ prisutsvovala posebnoj Skupštini glavnog grada u cilju podrške kampanji „Govorimo o mogućnostima“

Pomoćnica ministra prosvjete i nauke gospođa Vesna VUČUROVIĆ prisustvovala je u petak 3. decembra posebnoj Skupštini glavnog grada u cilju podrške kampanji „Govorimo o mogućnostima“ koja je organizovana u velikoj Sali KIC-a „Budo Tomović“.

29.11.2010.

Najava: Pomoćnica ministra prosvjete i nauke Vesna Vučurović prisustvovće posebnoj sjednici SO Kotor u okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima”

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama gospođa Vesna Vučurović učestvovaće u utorak 30. novembra 2010. godine sa početkom u 11.00 časova na posebnoj sjednici Skupštine opštine Kotor koja je organizovana u sklopu kampanje “Govorimo o mogućnostima” a na temu socijalne inkluzije.

03.11.2010.

Najava: Pomoćnica ministra prosvjete i nauke gospođa Vesna VUČUROVIĆ prisustvovaće sjednici đačkog parlamenta OŠ „Drago Milović“ Tivat o inkluziji djece sa smetnjama u razvoju

U četvrtak 4. novembra 2010. godine sa početkom u 11.30 časova pomoćnica ministra prosvjete i nauke gospođa Vesna VUČUROVIĆ i UNICEF-ov ambasador dobre volje Rambo Amadeus učestvovaće u jednosatnoj sjednici đačkog parlamenta OŠ „Drago Milović“ iz Tivta posvećenoj inkluziji djece sa smetnjama u razvoju, organizovane u okviru kampanje „Govorimo o mogućnostima“.

01.11.2010.

Predstavnice Ministarstva prosvjete i nauke prisustvovale radionici na temu “Prava djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju” u okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima”

U okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima” u Kolašinu je održana radionica na temu “Prava djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju”. Predstavnice Ministarstva prosvjete i nauke, pomoćnica ministra Vesna Vučurović i Tamara Milić, savjetnica za vaspitanje i obrazovanje djece sa posebnim obrazovnim potrebama učestvovale su u radionici sa djecom sa smetnjama i teškoćama u razvoju i njihovim vršnjacima koji nemaju smetnje i teškoće u razvoju.

01.11.2010.

Saopštenje: Pomoćnica ministra prosvjete i nauke Vesna Vučurović prisustvovala posebnoj sjednici SO Rožaje u okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima”

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama gospođa Vesna Vučurović učestvovala je 29. oktobra 2010. godine na posebnoj sjednici Skupštine opštine Rožaje koja je organizovana u sklopu kampanje “Govorimo o mogućnostima” a na temu socijalne inkluzije.

28.05.2008.

Strategija inkluzivanog obrazovanja

Strategiju inkluzivnog obrazvanja možete preuzeti ovdje...Download

13.12.2005.

ZAKON O VASPITANJU I OBRAZOVANJU DJECE SA POSEBNIM POTREBAMA

U "Službenom listu RCG" broj 80/04, od 29. decembra 2004. godine, objavljen je

ZAKON O VASPITANJU I OBRAZOVANJU DJECE SA POSEBNIM POTREBAMADownload

16.05.2005.

Inkluzivno obrazovanje

Ministarstvo prosvjete i nauke je počelo sa realizacijom programa "Inkluzivno obrazovanje" u školskoj 2003/04. godini u saradnji sa UNICEF-om, Save the children, Pedagoškim centrom. U projekat je uključeno 21 škola i 81 dijete sa smetnjama u razvoju...