Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Obrazovanje djece sa posebnim obrazovnim potrebama

16.03.2013.

Održan seminar namijenjen Komisijama za usmjeravanje na temu "Usmjeravanje đece s autizmom"

Od druge polovine 2008. godine na nivou lokalne zajednice formirane su komisije (18) za usmjeravanje đece sa posebnim obrazovnim potrebama u vaspitno-obrazovni sistem. Komisije prijedlogom o usmjeravanju određuju program, dodatnu stručnu pomoć, kadrovske, prostorne, materijalne i druge uslove koji moraju biti obezbijeđeni. Članovi komisija su u saradnji sa kancelarijom UNICEF-a obučeni, urađeni su radni instrumenti i štampan Priručnik za rad.

04.03.2013.

Održan sastanak na temu “Inkluzivno obrazovanje za đecu sa posebnim potrebama: primjeri iz Centralne i Istočne Evrope i Zajednice Samostalnih Država

Ministarstvo prosvjete je pozvano da uzme učešće na sastanku na temu “Inkluzivno obrazovanje za đecu sa posebnim potrebama: primjeri iz Centralne i Istočne Evrope i Zajednice Samostalnih Država”.

14.02.2013.

Saopštenje: Održana Završna konferencija projekta EU-Crna Gora Servisi inkluzivnog obrazovanja

Saopštenje: Održana Završna konferencija projekta EU-Crna Gora Servisi inkluzivnog obrazovanja

U srijedu, 13. februara održana je Završna konferencija projekta EU-Crna Gora Servisi inkluzivnog obrazovanje. Prisutne je pozdravio ministar prosvjete gospodin Slavoljub Stijepović, kao i gospodin Andre Lys, šef Sektora za implementaciju projekata Delegacija Evropske unije, gospodin Javier Ruiz, direktor projekta i Dr. Sibylle Hielscher, tim liderka Projekta.

11.02.2013.

Najava: Završna konferencija projekta EU-Crna Gora Servisi inkluzivnog obrazovanja

U srijedu, 13. februara sa početkom u 10.00 časova održaće se Završna konferencija projekta EU-Crna Gora Servisi inkluzivnog obrazovanja.

04.02.2013.

Učešće Ministarstva prosvjete na sastanku „Inkluzivno obrazovanje za đecu sa smetnjama u razvoju u zemljama Centralne i Istočne Evrope i ZND”

Ministarstvo prosvjete je pozvano da učestvuje na sastanku „Inkluzivno obrazovanje za đecu sa smetnjama u razvoju u zemljama Centralne i Istočne Evrope i ZND”.

12.12.2012.

Projekat "Podrška posebnim odjeljenjima za inkluzivno obrazovanje"

Projekat "Podrška posebnim odjeljenjima za inkluzivno obrazovanje"

Od druge polovine 2008. godine na nivou lokalne zajednice formirane su prvostepene komisije (18) za usmjeravanje đece sa posebnim obrazovnim potrebama u vaspitno-obrazovni sistem. Komisije prijedlogom o usmjeravanju određuju program, dodatnu stručnu pomoć, kadrovske, prostorne, materijalne i druge uslove koji moraju biti obezbijeđeni.

04.10.2012.

Saopštenje: Zvanično uručena donacija Prve banke za kampanju „Govorimo o mogućnostima“ JU OŠ "Dušan Korać"

Saopštenje: Zvanično uručena donacija Prve banke za kampanju „Govorimo o mogućnostima“ JU OŠ "Dušan Korać"

Juče, 3. oktobra 2012. godine je u JU OŠ „Dušan Korać“ zvanično uručena donacija Prve banke za kampanju „Govorimo o mogućnostima“ đeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju koja su uključena u posebna odjeljenja pri ovoj školi.

23.07.2012.

KAMPANJA “GOVORIMO O MOGUĆNOSTIMA” PROMOVIŠE SPORT ZA SVU ĐECU

KAMPANJA “GOVORIMO O MOGUĆNOSTIMA” PROMOVIŠE   SPORT ZA SVU ĐECU

Na Cetinju je 22. jula 2012. godine u organizaciji Kancelarije UNICEFA-a u Crnoj Gori i Vlade Crne Gore, promovisan novi TV spot Kampanje „Govorimo o mogućnostima“ za 2012. godinu. Cilj ovog spotra je da se istaknu mogućnosti crnogorskih sportista sa smetnjama u razvoju i podrži inkluzija kroz sport. Svečanosti u zgradi Skupštine Prijestonice, pored domaćina gradonačelnika gospodina Aleksandra Bogdanovića, prisustvovala je gospođa Ban Sun Tek, supruga Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija gospodina Ban Kin Muna u okviru njegove zvanične pośete Crnoj Gori.

11.06.2012.

U partnerstvu sa UNICEF-om Ministarstvo prosvjete i sporta realizuje Projekat “Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju”

U partnerstvu sa UNICEF-om Ministarstvo prosvjete i sporta realizuje Projekat “Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju”

U partnerstvu sa UNICEF-om Ministarstvo prosvjete i sporta realizuje Projekat “Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju”. U okviru ovog Projekta poveća se broj đece sa smetnjama i teškoćama u razvoju u redovnimo djeljenjima i razvija saradnja između redovnih i posebnih odjeljenja u školama u cilju jačanja principa inkluzije.

30.03.2012.

Jednodnevna radionica za komisije iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara i Ulcinja

Jednodnevna radionica za komisije iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara i Ulcinja

Ministarstvo prosvjete i sporta i Ministarstvo rada i socijalnog staranja u partnerstvu sa UNICEF i UNDP kroz program IPA 2010 sprovode sveobuhvatni Projekat „Reforma sistema socijalne i dječje zaštite: Unapređenje socijalne inkluzije“. Jedna od aktivnosti je promocija Pravilnika o načinu, uslovima i postupku usmjeravanja đece sa posebnim obrazovnim potrebama u vaspitno-obrazovni sistem.