Manja slova Veća slova RSS

Obrazovanje djece sa posebnim obrazovnim potrebama

03.11.2010.

Najava: Pomoćnica ministra prosvjete i nauke gospođa Vesna VUČUROVIĆ prisustvovaće sjednici đačkog parlamenta OŠ „Drago Milović“ Tivat o inkluziji djece sa smetnjama u razvoju

U četvrtak 4. novembra 2010. godine sa početkom u 11.30 časova pomoćnica ministra prosvjete i nauke gospođa Vesna VUČUROVIĆ i UNICEF-ov ambasador dobre volje Rambo Amadeus učestvovaće u jednosatnoj sjednici đačkog parlamenta OŠ „Drago Milović“ iz Tivta posvećenoj inkluziji djece sa smetnjama u razvoju, organizovane u okviru kampanje „Govorimo o mogućnostima“.

01.11.2010.

Predstavnice Ministarstva prosvjete i nauke prisustvovale radionici na temu “Prava djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju” u okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima”

U okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima” u Kolašinu je održana radionica na temu “Prava djece sa smetnjama i teškoćama u razvoju”. Predstavnice Ministarstva prosvjete i nauke, pomoćnica ministra Vesna Vučurović i Tamara Milić, savjetnica za vaspitanje i obrazovanje djece sa posebnim obrazovnim potrebama učestvovale su u radionici sa djecom sa smetnjama i teškoćama u razvoju i njihovim vršnjacima koji nemaju smetnje i teškoće u razvoju.

01.11.2010.

Saopštenje: Pomoćnica ministra prosvjete i nauke Vesna Vučurović prisustvovala posebnoj sjednici SO Rožaje u okviru kampanje “Govorimo o mogućnostima”

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama gospođa Vesna Vučurović učestvovala je 29. oktobra 2010. godine na posebnoj sjednici Skupštine opštine Rožaje koja je organizovana u sklopu kampanje “Govorimo o mogućnostima” a na temu socijalne inkluzije.

28.05.2008.

Strategija inkluzivanog obrazovanja

Strategiju inkluzivnog obrazvanja možete preuzeti ovdje...Download

13.12.2005.

ZAKON O VASPITANJU I OBRAZOVANJU DJECE SA POSEBNIM POTREBAMA

U "Službenom listu RCG" broj 80/04, od 29. decembra 2004. godine, objavljen je

ZAKON O VASPITANJU I OBRAZOVANJU DJECE SA POSEBNIM POTREBAMADownload

16.05.2005.

Inkluzivno obrazovanje

Ministarstvo prosvjete i nauke je počelo sa realizacijom programa "Inkluzivno obrazovanje" u školskoj 2003/04. godini u saradnji sa UNICEF-om, Save the children, Pedagoškim centrom. U projekat je uključeno 21 škola i 81 dijete sa smetnjama u razvoju...

11.10.2004.

Seminar: Razmatranje Nacionalnih izveštaja na planu obrazovanja djece sa posebnim potrebama

U periodu od 12 14. oktobra 2004. godine na Svetom Stefanu održaće se seminar za razmatranje Nacionalnih izvještaja o stanju na planu obrazovanja djece sa posebnim potrebama, u organizaciji OECD-a.

26.05.2003.

NADARENI UCENICI

Obrazovanje nadarenih ucenika izvodi se u skladu sa zakonom, tako da im škola prilagodi metode i oblike rada i da im omoguci ukljucivanje u dodatnu nastavu i druge oblike individualne i grupne pomoci, u skladu sa posebnim programom.
(ZAKON O OSNOVNOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU, Clan 10)

26.05.2003.

DJECA SA POSEBNIM POTREBAMA Djeca sa smetnjama u razvoju

''Djecu sa posebnim potrebama'' obuhvataju nadarenu djecu i djecu sa smetnjama u razvoju;
(ZAKON O PREDŠKOLSKOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU, Clan 11)

Djeca sa posebnim potrebama

Predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece sa posebnim potrebama
ostvaruje se u skladu sa ovim zakonom i drugim propisima.
(ZAKON O PREDŠKOLSKOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU, Clan 9)

Obrazovanje ucenika sa posebnim potrebama

Obrazovanje u gimnaziji ucenika sa posebnim potrebama (nadareni ucenici i ucenici ometeni u razvoju) ostvaruje se u skladu sa ovim zakonom i posebnim propisima.
(ZAKON O GIMNAZIJI, Clan 10)

Prethodna prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10