Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Образовање дјеце са посебним образовним потребама

03.12.2010.

Саопштење: Помоћница министра госпођа Весна ВУЧУРОВИЋ присутсвовала посебној Скупштини главног града у циљу подршке кампањи „Говоримо о могућностима“

Помоћница министра просвјете и науке госпођа Весна ВУЧУРОВИЋ присуствовала је у петак 3. децембра посебној Скупштини главног града у циљу подршке кампањи „Говоримо о могућностима“ која је организована у великој Сали КИЦ-а „Будо Томовић“.

29.11.2010.

Најава: Помоћница министра просвјете и науке Весна Вучуровић присуствовће посебној сједници СО Котор у оквиру кампање “Говоримо о могућностима”

Помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање лица са посебним потребама госпођа Весна Вучуровић учествоваће у уторак 30. новембра 2010. године са почетком у 11.00 часова на посебној сједници Скупштине општине Котор која је организована у склопу кампање “Говоримо о могућностима” а на тему социјалне инклузије.

03.11.2010.

Најава: Помоћница министра просвјете и науке госпођа Весна ВУЧУРОВИЋ присуствоваће сједници ђачког парламента ОШ „Драго Миловић“ Тиват о инклузији дјеце са сметњама у развоју

У четвртак 4. новембра 2010. године са почетком у 11.30 часова помоћница министра просвјете и науке госпођа Весна ВУЧУРОВИЋ и УНИЦЕФ-ов амбасадор добре воље Рамбо Амадеус учествоваће у једносатној сједници ђачког парламента ОШ „Драго Миловић“ из Тивта посвећеној инклузији дјеце са сметњама у развоју, организоване у оквиру кампање „Говоримо о могућностима“.

01.11.2010.

Представнице Министарства просвјете и науке присуствовале радионици на тему “Права дјеце са сметњама и тешкоћама у развоју” у оквиру кампање “Говоримо о могућностима”

У оквиру кампање “Говоримо о могућностима” у Колашину је одржана радионица на тему “Права дјеце са сметњама и тешкоћама у развоју”. Представнице Министарства просвјете и науке, помоћница министра Весна Вучуровић и Тамара Милић, савјетница за васпитање и образовање дјеце са посебним образовним потребама учествовале су у радионици са дјецом са сметњама и тешкоћама у развоју и њиховим вршњацима који немају сметње и тешкоће у развоју.

01.11.2010.

Саопштење: Помоћница министра просвјете и науке Весна Вучуровић присуствовала посебној сједници СО Рожаје у оквиру кампање “Говоримо о могућностима”

Помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање лица са посебним потребама госпођа Весна Вучуровић учествовала је 29. октобра 2010. године на посебној сједници Скупштине општине Рожаје која је организована у склопу кампање “Говоримо о могућностима” а на тему социјалне инклузије.

28.05.2008.

Стратегија инклузиваног образовања

Стратегију инклузивног образвања можете преузети овдје...Доwнлоад

13.12.2005.

ЗАКОН О ВАСПИТАЊУ И ОБРАЗОВАЊУ ДЈЕЦЕ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

У "Службеном листу РЦГ" број 80/04, од 29. децембра 2004. године, објављен је
ЗАКОН О ВАСПИТАЊУ И ОБРАЗОВАЊУ ДЈЕЦЕ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМАДоwнлоад

16.05.2005.

Инклузивно образовање

Министарство просвјете и науке је почело са реализацијом програма "Инклузивно образовање" у школској 2003/04. години у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, Саве тхе цхилдрен, Педагошким центром. У пројекат је укључено 21 школа и 81 дијете са сметњама у развоју...

11.10.2004.

Семинар: Разматрање Националних извештаја на плану образовања дјеце са посебним потребама

У периоду од 12 14. октобра 2004. године на Светом Стефану одржаће се семинар за разматрање Националних извјештаја о стању на плану образовања дјеце са посебним потребама, у организацији ОЕЦД-а.

26.05.2003.

НАДАРЕНИ УЦЕНИЦИ

Образовање надарених уценика изводи се у складу са законом, тако да им школа прилагоди методе и облике рада и да им омогуци укљуцивање у додатну наставу и друге облике индивидуалне и групне помоци, у складу са посебним програмом.
(ЗАКОН О ОСНОВНОМ ВАСПИТАЊУ И ОБРАЗОВАЊУ, Цлан 10)