Manja slova Veća slova RSS

>

Održana obuka za izradu prilagođenog radno-razvojnog materijala za konkretne smetnje od strane resursnih centara

Održana obuka za izradu prilagođenog radno-razvojnog materijala za konkretne smetnje od strane resursnih centara
Datum objave: 20.11.2019 14:42 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U RC „Dr Peruta Ivanović“ u Kotoru od 14. do 15. novembra održana je obuka stručnih saradnika škola, nastavnika likovne kuture, tehnike, informatike, ICT koordinatora škola sa integrisanim odjeljenjima za izradu prilagođenog radno-razvojnog materijala za konkretne smetnje, kako bi kadar u ovim školama bio u mogućnosti da sprovodi aktivnosti poput onih koje resursni centri realizuju u asistivnim kabinetima. Obuku su održali timovi resursnih centara.

Obuhvaćene su sljedeće teme: autizam i intelektualne smetnje, tjelesne i smetnje vida, smetnje sluha, govorno-jezičke teškoće; za svaku date opis, preporuke za rad i prilagođavanje, pristupi koji se primjenjuju, didaktika koja se koristi (principi u izradi), potpomognuta komunikacija (forme, oblici, sredstva, uređaji, primjena).

PR služba Ministarstva prosvjete

Timovi za obuku su: Toni Koletić, Tijana Dedejić, Anita Radeta, Đuro Stegić, Maja Radusinović i Ljilja Domazet Jovanović.

Nakon svake oblasti usijedio je i praktičan rad sa namjerom da kadar u školama s integrisanim odjeljenjima počne da koristi i izrađuje takozvane niskotehnološka komunikaciona i didaktička sredstva.

Strategija inkluzivnog obrazovanja (2019-2025) određuje dalje pravce razvoja obrazovanja za đecu sa posebnim obrazovnim potrebama. Vizija Strategije inkluzivnog obrazovanja je da djeci sa posebnim obrazovnim potrebama obezbijediti dostupno, pristupačno i kvalitetno inkluzivno obrazovanje na svim nivoima.

Projekat realizuje Ministarstvo prosvjete uz podršku kancelarije UNICEF-a.