Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Реконстурисана два ресурсна центра: скоро пет милиона за енергетску ефикасност школа

Реконстурисана два ресурсна центра: скоро пет милиона за енергетску ефикасност школа
Датум објаве: 07.03.2019 13:55 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић и министарка економије Драгица Секулић обишли су реконструисане ресурсне центре “1. јун” и “Подгорица”. Објекти су реконструисани у оквиру пројекта са КфW банком, а након реконструкције постали су енергетски ефикасни. Укупна врједност инвестиције само у ова два објекта износила је скоро два милиона еура.

Како су Шеховић и Секулић саопштили, у оквиру поменутог пројекта укупно је пет објеката реконструисано и претворено у енергетски ефикасне, а укупна инвестиција у свих пет објеката је скоро пет милиона еура. Тако је, поред поменутих ресурсних центара реконструисана и подгоричка гимназија за око 1,2 милиона еура, те двије мојковачке школе за око 1,7 милиона еура.

ПР служба Министарства просвјете

Шеховић је истакао: “Извршена је анализа потрошње енергије у објектима у којима је извршена ова врста реконструкције и према резултатима анализе укупне уштеде могу да иду и до 60%.

Како је рекла Секулић, “Изведени радови на ресурсним центрима обухватали су: замјену кровног покривача са постављањем термоизолације, браварије, инсталацију новог система гријања, уградњу лифтова за потребе особа смањене покретљивости, реконструкцију санитарних чворова, инсталацију рачунарске мреже, дјелимичну замјену подова и остале радове.“

ПР служба Министарства просвјете

Министар Шеховић закључио је увјерењем да је реконструкција поменутих објеката од њих учинила мјеста гдје ће се сва дјеца осјећати пријатно и безбједно, те тврдњом да Влада образовање третира као приоритет, а за шта је доказ и чињеница да ће по основу средстава из буџета и неколико кредитних линија, бити генерисано 50 милиона еура за улагање у образовну инфраструктуру.

Секулић је рекла да су до сада кроз разне програме енергетске ефикасности реконструисана 54 објекта, а укупна вриједност свих инвестиција је била око 40 милиона еура.

ВИДЕО: