Manja slova Veća slova RSS

>

Održana obuka na temu karakteristika i preporuka za rad sa djecom sa smetnjama vida

Održana obuka na temu karakteristika i preporuka za rad sa djecom sa smetnjama vida
Datum objave: 05.05.2017 13:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Obuka na temu karakteristika i preporuka za rad sa djecom sa smetnjama vida namjenjena članovima komisija za usmjeravanje djece s posebnim obrazovnim potrebama u obrazovno-vaspitni sistem održana je od 3. do 5. maja u Ministarstvu prosvjete, a obuku je vodila defektološkinja Jadranka Radulović iz RC „Podgorica“ u saradnji sa dr Sanjom Borović.

PR služba Ministarstva prosvjete

Obukom su obuhvaćeni članovi komisija iz sve tri regije: sjeverne - Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Pljevlja, Plav, Rožaje, južno/priobalne regije - Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor, Herceg Novi i centralne regije - Podgorica, Nikšić, Danilovgrad, Cetinje.

Komisije za usmjeravanje djece s posebnim obrazovnim potrebama formirane su kako bi podrška djeci sa posebnim obrazovnim potrebama bila potpuna.

PR služba Ministarstva prosvjete

Članovi komisija su do sada završili obuke o socijalnom modelu nastajanja posebne obrazovne potrebe; instrumentima procjene i intervencije, usmjeravanje u stručne škole, komunikacija sa roditeljima, karakteristika i baterija procjene i izrade plana podrške za djecu s autizmom, za rad sa djecom sa ADHD-om, disleksijom i disgrafijom, intelektualnim smetnjama, problemima ponašanja, ujednačavanje pristupa usmjeravanju đece s posebnim obrazovnim potrebama i dobili stručnu i savjetodavnu podršku (kroz projekat sa UNICEF/om).