Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Zaigrana pedala u Podgorici

Najava: Zaigrana pedala u Podgorici
Datum objave: 30.03.2017 10:10 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Psihološkinja Maja Bonačić iz Hrvatske održaće danas, 30. marta, u velikoj sali KIC “Budo Tomović” u Podgorici četvrto u nizu predavanja o terapeutskoj igri u radu i komunikaciji s djetetom s autizmom sa početkom u 18 časova.

Predavanje organizuje hrvatsko udruženje “Oblačić” u okviru događaja Zaigrana pedala povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. aprila.

U prethodna tri dana predavanje je održano u Herceg Novom, Kotoru i Baru, a cilj je pružanje savjeta i podrške roditeljima djece koja imaju autizam.

U okviru Zaigrane pedale, u toku sjutrašnjeg dana, na nekoliko lokacija u Podgorici biće upriličen i humanitarni događaj Triatlon saveza Crne Gore i Multisport akademije Mayer u cilju prikupljanja sredstava za Fondaciju Ognjen Rakočević.

Ovom prilikom zainteresovani gradjani moći da se informišu o ovoj problematici, da saznaju više o karakteristikama i potrebama djece s autizmom i pristupima u radu sa njima.

Događaj će se odigrati na sljedećim lokacijama:

9:30 – 10:30 – Mall of Montenegro
12: 00 – 13:00 – Rimski trg
14:30 – 15:30 – Delta City
18:00 – 19:00 – Trg nezavisnosti

Namera je da se skrene pažnja na važnost tretmana igrom u radu s djecom s autizmom.

Naime, poznato je da u radu s djecom s autizmom dominiraju vizuelni pristupi, komunikacija uz pomoć simbola, strukturisano podučavanje, modifikovanje ponašanja i dr. Maja Bonačić, psihološkinja i dječija terapeutkinja praktikuje i tretmane igrom za djecu s autizmom. Bonačić je magistar psihologije, bavi se psihološkom procjenom i ranom intervencijom. Ujedno, vrhunska je sportistkinja i aktuelna državna prvakinja u dugom triatlonu. Bonačić predaje na volonterskoj osnovi i cjelokupan angažman realizuje na taj način.

Podršku u organizaciji događaja u Crnoj Gori pružaju Fondacija Ognjen Rakočević, Triatlon Savez Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, udruženje Roditelji, Asocijacija za demokratski prosperitet ZID i Multisport akademija Mayer.