Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Predavanje o autizmu u Herceg Novom, Kotru, Baru i Podgorici

Najava: Predavanje o autizmu u Herceg Novom, Kotru, Baru i Podgorici
Datum objave: 27.03.2017 07:28 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. aprila, hrvatsko udruženje “Oblačić” organizuje događaj Zaigrana pedala u osam gradova Hrvatske i Crne Gore, u okviru kojeg će psihološkinja Maja Bonačić održati predavanja o autizmu u Herceg Novom, Kotoru, Baru i Podgorici, a cilj je pružanje savjeta i podrške roditeljima djece koja imaju autizam.

Prvo predavnje o važnosti igre u radu s djecom s poremećajima iz autističnog spektra u okviru Zaigrane pedale, Bonačić će održati u Herceg Novom 27. marta u Gradskoj kafani u 18 sati, zatim slijedi predavanje u Kotoru 28. marta u multimedijalnoj sali Crkve Sv. Pavla u Kotoru sa početkom u 18 sati. Treće u nizu predavanja biće održano u Baru 29. marta sa početkom u konferencijskoj sali Hotela Franca u 18 sati, dok je u Podgorici predavnje zakazano u velikoj sali KIC "Budo Tomović" sa početkom u 18 sati.

Bonačić je magistar psihologije, bavi se psihološkom procjenom i ranom intervencijom i vrhunska je sportistkinja, te aktuelna državna prvakinja u dugom triatlonu. Sva predavanja održava na volonterskoj osnovi i cjelokupan dolazak i angažman realizuje na taj način.

Podršku u organizaciji događaja u Crnoj Gori pružaju Fondacija Ognjen Rakočević, Triatlon Savez Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, udruženje Roditelji, Asocijacija za demokratski prosperitet ZID i Multisport akademija Mayer.

Događaj su do sada podržali i Turistička organizacija Kotora, hotel Franza u Baru, Gradska kafana u Herceg Novom, Tempo iz Podgorice i KIC Budo Tomović. 

U okviru Zaigrane pedale u Podgorici će biti upriličen i humanitarni događaj Triatlon saveza Crne Gore i Multisport akademije Mayer u cilju prikupljanja sredstava za Fondaciju Ognjen Rakočević.