Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Prezentacija projekta: ,,Indeksom do inkluzivne kulture u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori“

Najava: Prezentacija projekta: ,,Indeksom do inkluzivne kulture u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori“
Datum objave: 14.12.2015 17:04 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U okviru projekta ,,Indeksom do inkluzivne kulture u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori“, u utorak, 15. decembra sa početkom u 12 sati, u sali Ministarstva prosvjete održaće se Prezentacija projektom planiranih i realizovanih aktivnosti „Indeks inkluzivnosti”.
Projekat „Indeksom do inkluzivne kulture u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori“ realizuje se u organizaciji Ministarstva prosvjete, „Save the children” BiH i Zavoda za školstvo.

U Prezentacija projektom planiranih i realizovanih aktivnosti učestvovaće predstavnici škola sa posebnim odjeljenjima, resursnih centara i obrazovno-vaspitnih ustanova obuhvaćenih projektom.

Razvoj inkluzivnog obrazovanja je jedan od definisanih prioriteta reforme obrazovanja u Crnoj Gori. Strategija inkluzivnog obrazovanja (2014-2018) određuje ciljeve i pravce razvoja inkluzivnog obrazovanja sa namjerom da djeci omogući pristup obrazovanju, racionalno i operativno obezbijedi postizanje razvojnih i obrazovnih postignuća kroz individualizovanu, dodatnu podršku.

PR služba Ministarstva prosvjete