Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Priručnik za rad sa djecom sa autizmom od danas u osnovnim školama Crne Gore

Saopštenje: Priručnik za rad sa djecom sa autizmom od danas u osnovnim školama Crne Gore
Datum objave: 03.09.2015 15:28 | Autor: PR Služba

Ispis Štampaj stranicu


Sve osnovne škole u Crnoj Gori od danas će biti bogatije za Priručnik za rad sa djecom sa autizmom koji je uredio Zavod za udžbenike i nastavna sredstva. Ukupno 219 Priručnika osnovnim školama donirala je Societe Generale Montenegro Banka.

Priručnik je posvećen nastavnicima i stručnim saradnicima koji će imati prilike da se bolje upoznaju sa karakteristikama i potrebama djece sa autizmom kao i savremenim pristupima u radu sa njima.

Jedno od strateških opredjeljenja sistema obrazovanja i vaspitanja je razvoj inkluzivnog obrazovanja. Strategija inkluzivnog obrazovanja kao važnu oblast prepoznaje, između ostalog, bazično obrazovanje i profesionalno usavršavanje nastavnog i stručnog kadra.

Priručnik će pomoći akterima obrazovanja i vaspitanja djece s autizmom nudeći im relevantne informacije i ujedno razvijajati senzibilnost, stavove, znanja i vještine potrebne za rad sa ovom djecom. Takođe, priručnik će uticati na spremnost i umijeće profesionalaca da organizuju nastavni proces u skladu s potrebama, karakteristikama, svojstavima i mogućnostima djece.

PR služba Ministarstva prosvjete