Manja slova Veća slova RSS

>

Kadar JU SSŠ "Spasoje Raspopović" obučen za rad prema modularizovanim programima za praćenje učenika sa posebnim obrazovnim potrebama

Kadar JU SSŠ "Spasoje Raspopović" obučen za rad prema modularizovanim programima za praćenje učenika sa posebnim obrazovnim potrebama
Datum objave: 12.06.2015 15:00 | Autor: PR

Ispis Štampaj stranicu


 U JU SSŠ "Spasoje Raspopović" danas je sprovedena obuka kadra za rad po modularizovanim programima za praćenje učenika sa posebnim obrazovnim potrebama.

Programi su proizašli iz “Individualnog tipizacionog plana” (ITP) koji je razvijen kako bi se uspješnije pratilo obrazovanje i profesionalizacija učenika sa posebnim obrazovnim potrebama i kako bi se operacionalizovala saradnja osnovnih sa srednjim školama, srednjih škola i tržištem rada.

PR

Ova dva obrazovna programa su modularizovana tako što je definisan paket znanja, vještina i kompetencija, način skraćivanja programa (koji se predmeti mogu redukovati, isključiti), prilagođavanje praktične nastave, ocjenjivanje i verifikacija.

Individualizacija se postiže modularizovanim programima: karakteristike đeteta povezuju s predmetnim programom, propisanim standardima znanja, nacionalnim stručnim kvalifikacijama.

Na obuci su predstavljeni modularizovani programi, forma individualnog razvojno-obrazovnog programa (IROP) za srednje škole i individualnog tranzicionog plana (ITP).

 

PR Služba Ministarstva prosvjete