Manja slova Veća slova RSS

>

NAJAVA: Održavanje obuke na temu "Usmjeravanje i djeca s kombinovanim smetnjama, karakteristike i preporuke za rad sa djecom sa disleksijom i disgrafijom"

Datum objave: 14.06.2015 17:00 | Autor: PR

Ispis Štampaj stranicu


U Ministarstvu prsvjete i Zavodu za školstvo 15, 16. i 17. juna biće organizovane obuke za članove komisije za usmjeravanje djece s posebnim obrazovnim potrebama u obrazovno-vaspitni sistem. Obuka će obuhvatiti temu: Usmjeravanje i djeca s kombinovanim smetnjama, karakteristike i preporuke za rad sa djecom sa disleksijom i disgrafijom.

Za članove komisija južno-priobalne regije (Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor, Herceg Novi) obuka će se obaviti u ponedjeljak, 15. juna u Sali A Zavoda za školstvo sa početkom u 10 sati.

Za članove komisije sjeverne regije (Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Pljevlja, Plav, Rožaje) savjetovanje je zakazano za utorak, 16. jun u Sali Ministarstva prosvjete sa početkom u 10 sati.

Članovi komisija centralne regije (Podgorica, Nikšić, Danilovgrad, Cetinje) prisustvovaće obuci u srijedu, 17. juna u Sali Ministarstva prosvjete sa početkom u 10 sati.

Komisije za usmjeravanje djece s posebnim obrazovnim potrebama u obrazovno-vaspitni sistem formirane su kako bi podrška djeci sa posebnim obrazovnim potrebama bila potpuna i organizovana. Članovi komisija su već završili obuke o socijalnom modelu nastajanja posebne obrazovne potrebe; instrumentima procjene i intervencije, usmjeravanje u stručne škole, komunikacija sa roditeljima, karakteristika i baterija procjene i izrade plana podrške za djecu s autizmom i dobili stručnu i savjetodavnu podršku (kroz projekat sa UNICEF/om).

PR Služba Ministarstva prosvjete