Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: Помоћница министра просвјете и науке госпођа Весна ВУЧУРОВИЋ присуствоваће сједници ђачког парламента ОШ „Драго Миловић“ Тиват о инклузији дјеце са сметњама у развоју

Датум објаве: 03.11.2010 16:36 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


У четвртак 4. новембра 2010. године са почетком у 11.30 часова помоћница министра просвјете и науке госпођа Весна ВУЧУРОВИЋ и УНИЦЕФ-ов амбасадор добре воље Рамбо Амадеус учествоваће у једносатној сједници ђачког парламента ОШ „Драго Миловић“ из Тивта посвећеној инклузији дјеце са сметњама у развоју, организоване у оквиру кампање „Говоримо о могућностима“.

 

У оквиру поменуте кампање УНИЦЕФ је, кроз партиципативан процес са дјецом, издао двије публикације „Објашњење Конвенције о правима особа са инвалидитетом“ и „Водич за учење о Конвенцији о правима особа са инвалидитетом“. Поред сижеа Конвениције у овим публикацијама дјеци су дате сугестије за конкретне акције у циљу помоћи дјеци са сметњама у развоју да остваре своја права. Ове публикације подижу свијест о значају инклузивног друштва од првих година основношколског образовања и охрабрују дјецу и младе да активно заступају инклузију. Публикације „Говоримо о могућностима“ подијељене су по свим основним школама у Црној Гори као подршка наставном особљу и стручњацима да заједно са дјецом предузму конкретне кораке како би њихове школе и локалне заједнице постале у потпуности инклузивне.