Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Представнице Министарства просвјете и науке присуствовале радионици на тему “Права дјеце са сметњама и тешкоћама у развоју” у оквиру кампање “Говоримо о могућностима”

Датум објаве: 01.11.2010 15:09 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


У оквиру кампање “Говоримо о могућностима” у Колашину је одржана радионица на тему “Права дјеце са сметњама и тешкоћама у развоју”.

Представнице Министарства просвјете и науке, помоћница министра Весна Вучуровић и Тамара Милић, савјетница за васпитање и образовање дјеце са посебним образовним потребама учествовале су у радионици са дјецом са сметњама и  тешкоћама у развоју и њиховим  вршњацима који немају сметње и тешкоће у развоју.

На радионици је дјеци дата прилика да искажу свој став и укажу на то како они сагледавају процес социјалне инклузије као и да дају препоруке и сугестије у смјеру њене пуне афирмације и имплементације.

Дјеца су имала прилику да доносиоцима одлука и представницима дипломатског кора упуте питања које се тичу мјера подршке које друштво предузима у оквиру здравствене, социјалне и образовне политике и праксе.