Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Осма сједница Националног Савјета за образовање (у трећем сазиву), одржана је 29. марта 2019. године у Министарству просвјете.

Датум објаве: 01.04.2019 10:53 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Осма сједница Националног Савјета за образовање (у трећем сазиву), одржана је 29. марта 2019. године у Министарству просвјете.

Усвојенена је Методологија за израду програма образовања, као и допуна Каталога програма стручног усавршавања наставника недостајућим програмом за школску 2017/2018. и 2018/2019. годину са програмима: Обука координатора за прећење реализације образовних програма заснованих на исходима учења; Обука наставника и послодаваца за израду испитних каталога; Обука наставника и послодаваца за израду стандарда квалификација; Обука наставника и послодаваца за израду стандарда занимања; Обука организатора практичног образовања; Израда ИТП-а 2 са циљем јачања сарадње школа са другим релевантним институцијама, посебно ЦИПС-ом и Програм обуке за организатора практичног образовања.

Донијети су испитни каталози: Продавач непрехрамбене робе, ниво ИИИ; Продавач прехрамбене робе, ниво ИИИ; Помоћни продавач непрехрамбене робе, ниво ИИ и Помоћни продавач прехрамбене робе, ниво ИИ, затим програми образовања: за стицање стручне квалификације Произвођач/Произвођачица у аквапонијској производњи; за стицање кључних вјештина за руковођење експлозивним материјалом; извођење јавног ватромета и за стицање кључних вјештина за обављање послова менаџера интегритета, као и предметни програми Албански језик као други страни језик у основној школи и Карактерне игре за ВИ разред основне балетске школе. Такође, донијете су измјене и допуне програма андрагошког оспособљавања наставног кадра који ради у образовању одраслих и допуна Наставног плана за трогодишње музичко образовање и васпитање.

Утврђен је изборни предметни програм Музичка радионица за основну школу.