Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

29.10.2012.

Двогодишњи постдипломски курс - Јоинт Интернатионал мастер у области Интеграција паметних система

Конзорцијум, састављен од три угледне европске институције: Хеирот-Wатт Универзитет (Шкотска), Вестволд Университy Цоллеге (Норвешка) и Универзитет технологије и економије Будимпешти (БМЕ) (Мадјарска) позива кандидате високог калибра на двогодишњи постдипломски курс - Јоинт Интернатионал мастер у области Интеграција паметних система, а у оквиру Мастер програма Ерасмус Мундус.

05.10.2012.

Конкурс за пројекте у оквиру програма цјеложивотног учења (ЕАЦ/С07/12)

Извршна агенција за образовање, аудиовизуелну умјетност и културу објавила је конкурс за 2013. годину за пројекте у оквиру програма цјеложивотног учења. Конкурс је отворен за централизоване акције (мултилатералне пројекте, мултилатералне мреже и пратеће мјере) у оквиру подпрограма и трансверзалних програма.

14.09.2012.

САОПШТЕЊЕ: Министар Стијеповић примио добитника бронзане медаље на Међународној олимпијади знања

САОПШТЕЊЕ: Министар Стијеповић примио добитника бронзане медаље на Међународној олимпијади знања

Министар просвјете и спорта господин Славољуб Стијеповић примио је данас Петра Тадића ученика Гимназије „Стојан Церовић“ из Никшића који је освојио бронзану медаљу на 43. Међународној олимпијади из физике у јулу 2012. године која се одржавала у Естонији.

07.09.2012.

ЦРНОГОРСКО-ЊЕМАЧКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП »КОТОР 2012«

Министарство просвјете и спорта и Завод за школство заједно са Министарством одбране, Народним савезом за бригу о њемачким ратним гробљима из СР Њемачке, и уз сарадњу са Филозофским факултетом и другим актерима реализовали су ЦРНОГОРСКО-ЊЕМАЧКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП – КОТОР 2012 у периоду од 26. августа до 2. септембра 2012. Године. Учесници кампа су били смјештени у Дому ученика и студената „Спасић – Машера“ – Котор.

06.09.2012.

А-СМИЛЕ: Америчко-црногорски омладински лидерски програм размјене (А-СМYЛЕ)

Обавјештавамо Вас да је и ове године објављен конкурс за Амерички омладински лидерски програм размјене за Црну Гору и Србију (Америцан Сербиа анд Монтенегро Yоутх Леадерсхип Еxцханге – А-СМYЛЕ) који се односи на ученике првог и другог разреда средњих школа у Црној Гори.

29.06.2012.

САОПШТЕЊЕ: Одржана Конференција поводом завршетка пројекта ТОУР.РЕГ

САОПШТЕЊЕ: Одржана Конференција поводом завршетка пројекта ТОУР.РЕГ

Поводом завршетка седмогодишњег Пројекта ТОУР.РЕГ, у Министарству просвјете и спорта, 29. јуна 2012. године, одржана је Конференција у организацији КултурКонтакт Аустрија у сарадњи са Министарством просвјете и спорта Црне Горе и Центром за стручно образовање. Ради се о Пројекту који је финансиран је од стране Аустријске агенције за развој - Аустриан Девелопмент Агенцy (АДА), као и Министарства просвјете, умјетности и културе, а имплементира се од стране КултурКонтакт-а Аустрија у сарадњи са к-едуцатион пројектним канцеларијама и партнерима у земљама учесницама.

27.06.2012.

НАЈАВА: Конференција поводом завршетка пројекта ТОУР.РЕГ

КултурКонтакт Аустрија у сарадњи са Министарством просвјете и спорта Црне Горе и Центром за стручно образовање организује Конференцију поводом завршетка седмогодишњег пројекта ТОУР.РЕГ у петак, 29. јуна у 10 часова, у великој сали Министарства просвјете и спорта.

22.06.2012.

Курсеви и семинари „Модерни грчки језик и култура“

Амбасада Републике Грчке објавила је информацију о стипендијама Фондације за државне школарине Грчке Републике за кандидате из земаља широм свијета. Ради се о курсевима и семинарима „Модерни грчки језик и култура“ за академску 2012/2013. годину.

18.05.2012.

Међународни ликовни конкурс „Радост Европе 2012“

Град Београд, Међународни комитет сусрета дјеце Европе „Радост Европе“ и Дечји културни центар Београд најављују 14. Међународни ликовни конкурс „Радост Европе 2012“.

16.05.2012.

УНЕСЦО АСПнет: Прикључите се такмичењу WИСЕ Аwардс 2012

Годишње такмичење WИСЕ 2012 у организацији Свјетског иновативног самита о образовању има за циљ да идентификује, представи и промовише иновативне образовне пројекте из региона и свијета у циљу инспирисања реформи у образовању.