Manja slova Veća slova RSSMeđunarodna saradnja

25.03.2014.

Najava: Japanska donacija

Vlada Japana će donirati ukupno 316.455 evra osnovnim školama „Džafer Nikočević“ u Gusinju i „Vukašin Radunović“ u Beranama, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Nikšiću i Javno komunalnom preduzeću „Andrijevica“ u Andrijevici, kao podršku unaprijeđenju ekoloških usluga i poboljšanju zdravstvenog i obrazovnog sistema i u Crnoj Gori. Uključujući ove donacije, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori od 1998. god. je oko 2 miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Crnoj Gori u toku istog perioda je oko 15 miliona evra.

20.03.2014.

Belgija – ljetnji tečajevi francuskog jezika u Briselu i Luvenu – VAŽNA INFORMACIJA ZA ZAINTERESOVANE KANDIDATE

Obavještavamo sve zainteresovane kandidate da ovđe mogu preuzeti prijavne formulare za tečajeve francuskog jezika koji će se u ljeto 2014. godine,održati u Briselu i Luvenu, kao i informacije o oba tečaja.

12.03.2014.

Saopštenje: Ministar prosvjete, gospodin Slavoljub Stijepović primio je Nj.E. gospođu Verionique Brumeaux, francusku ambasadorku u Crnoj Gori

Saopštenje: Ministar prosvjete, gospodin Slavoljub Stijepović primio je Nj.E. gospođu Verionique Brumeaux, francusku ambasadorku u Crnoj Gori

Ministar prosvjete gospodin Slavoljub Stijepović sa saradnicima primio je ambasadorku Republike Francuske u Crnoj Gori Nj.E. gospođu Verionique Brumeaux.

07.03.2014.

XV Međunarodna likovna izložba za djecu i omladinu, Hyvinkää, Finska

Likovni centar za djecu i omladinu iz grada Hyvinkää iz Finske, organizuje XV Međunarodnu likovnu izložbu za djecu i omladinu na temu hrane, pod nazivom „Hajde da jedemo!“. Izložba će biti organizovana od 29. novembra do 14. decembra 2014. godine u zgradi Centra, nakon čega će biti premještena u Međunarodni kulturni centar Caisa u Helsinkiji početkom 2015. godine.

05.03.2014.

Međunarodno likovno takmičenje na temu „Ispričaj mi bajku koja uključuje tebe i tvoje snove“, Sinav koledž u Bursi, Turska

Cilj takmičenja na temu „Ispričaj mi bajku koja uključuje tebe i tvoje snove“ je da se podrže djeca da uz pomoć mašte vizuelno izraze svoje snove.

27.02.2014.

Početak sprovođenja programa Evropske unije Erazmus+ za saradnju u oblasti obrazovanja, mladih i sporta

Evropska komisija je u drugoj polovini decembra 2013. godine objavila prve konkurse i na svom sajtu predstavila Vodič za konkurisanje za novi program Erazmus+. Prema ranijim najavama, novi program za saradnju Evropske unije pokriće oblasti obrazovanja, mladih i sporta i trajaće od 2014. do 2020. godine. Erazmus+ nasljeđuje tri programa za obrazovanje u kojima je Crna Gora do sada učestvovala – Tempus, Erazmus Mundus i Program za cjeloživotno učenje, kao i program Mladi u akciji.

20.02.2014.

Obavještenje: Poziv za Dan sadnje drveća programa “ENO - Životna sredina onlajn”, 22. maja 2014. godine

Environment Online (ENO) - globalna virtuelna škola i mreža za održivi razvoj, u okviru programa “Životna sredina onlajn“ i ove godine organizuje akciju sadnje drveća.

05.02.2014.

Prezentacija iskustava učesnika IV Međunarodne konferencije UNESCO mreže škola i Međunarodnog omladinskog ekološkog foruma u Hantij Mansijsku, Sibir

Prezentacija iskustava učesnika IV Međunarodne konferencije UNESCO mreže škola i Međunarodnog omladinskog ekološkog foruma u Hantij Mansijsku, Sibir

U Ministarstvu prosvjete, 5. februara sa početkom u 12 sati, održana je prezentacija povodom učešća delagata iz Crne Gore na VI Međunarodnoj konferenciji UNESCO mreže pridruženih škola „Ob-Irtiš riječni basen: mladi proučavaju i čuvaju prirodno i kulturno nasljeđe u regionima Velikih rijeka u Hantij Mansijsku“ i Međunarodnom omladinskom ekološkom forumu Jedna planeta - jedna budućnost, održanih 21-25. maja u 2013. godini u sibirskom gradiću Hantij Mansijsku.

05.02.2014.

Ljetnja akademija „Ljudska prava u akciji“, Cetinje, 20 – 28. jun 2014. godine

Ljetnja akademija „Ljudska prava u akciji“ za zemlje Jugoistočne Evrope održaće se treći put na Cetinju u periodu od 20. do 28. juna 2014. godine. Akademiju organizuje Zavod za školstvo Crne Gore u saradnji sa Savjetom Evrope i Evropskim Vergelend centrom iz Norveške, na osnovu Sporazuma o saradnji koji je potpisan 2012. godine, a uz podršku Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete.

29.01.2014.

Konkurs za učešće crnogorskih ustanova visokog obrazovanja u projektu „Mobilnost studenata i mladih istraživača”

Otvoren je 4. Konkurs za učešće crnogorskih ustanova visokog obrazovanja u projektu „Mobilnost studenata i mladih istraživača”, za školsku 2014/2015. godinu. Projekat se realizuje u okviru programa Mediteranska kancelarija za mlade (Mediterranean Office for Youth - MOY).