Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

15.04.2014.

Програм донација за основне потребе становништва (ПОПОС)

Програм донација за основне потребе становништва (ПОПОС) Владе Јапана има за циљ да подржи економски и социјални развој земље. Животна средина, здравствена и социјална заштита и образовање су главне области интересовања Владе Јапана.

26.03.2014.

Саопштење: Свечано потписани уговори о донацијама Владе Јапана

Саопштење: Свечано потписани уговори о донацијама Владе Јапана

У Министарству просвјете Црне Горе 26. марта 2014. године потписани су уговори о донацијама Владе Јапана.

25.03.2014.

Најава: Јапанска донација

Влада Јапана ће донирати укупно 316.455 евра основним школама „Џафер Никочевић“ у Гусињу и „Вукашин Радуновић“ у Беранама, Специјалној болници за плућне болести „Др Јован Булајић“ у Никшићу и Јавно комуналном предузећу „Андријевица“ у Андријевици, као подршку унапријеђењу еколошких услуга и побољшању здравственог и образовног система и у Црној Гори. Укључујући ове донације, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Црној Гори од 1998. год. је око 2 милиона евра. Укупан износ јапанске помоћи Црној Гори у току истог периода је око 15 милиона евра.

20.03.2014.

Белгија – љетњи течајеви француског језика у Бриселу и Лувену – ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ КАНДИДАТЕ

Обавјештавамо све заинтересоване кандидате да овђе могу преузети пријавне формуларе за течајеве француског језика који ће се у љето 2014. године,одржати у Бриселу и Лувену, као и информације о оба течаја.

12.03.2014.

Саопштење: Министар просвјете, господин Славољуб Стијеповић примио је Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx, француску амбасадорку у Црној Гори

Саопштење: Министар просвјете, господин Славољуб Стијеповић примио је Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx, француску амбасадорку у Црној Гори

Министар просвјете господин Славољуб Стијеповић са сарадницима примио је амбасадорку Републике Француске у Црној Гори Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx.

07.03.2014.

XВ Међународна ликовна изложба за дјецу и омладину, Хyвинкää, Финска

Ликовни центар за дјецу и омладину из града Хyвинкää из Финске, организује XВ Међународну ликовну изложбу за дјецу и омладину на тему хране, под називом „Хајде да једемо!“. Изложба ће бити организована од 29. новембра до 14. децембра 2014. године у згради Центра, након чега ће бити премјештена у Међународни културни центар Цаиса у Хелсинкији почетком 2015. године.

05.03.2014.

Међународно ликовно такмичење на тему „Испричај ми бајку која укључује тебе и твоје снове“, Синав колеџ у Бурси, Турска

Циљ такмичења на тему „Испричај ми бајку која укључује тебе и твоје снове“ је да се подрже дјеца да уз помоћ маште визуелно изразе своје снове.

27.02.2014.

Почетак спровођења програма Европске уније Еразмус+ за сарадњу у области образовања, младих и спорта

Европска комисија је у другој половини децембра 2013. године објавила прве конкурсе и на свом сајту представила Водич за конкурисање за нови програм Еразмус+. Према ранијим најавама, нови програм за сарадњу Европске уније покриће области образовања, младих и спорта и трајаће од 2014. до 2020. године. Еразмус+ насљеђује три програма за образовање у којима је Црна Гора до сада учествовала – Темпус, Еразмус Мундус и Програм за цјеложивотно учење, као и програм Млади у акцији.

20.02.2014.

Обавјештење: Позив за Дан садње дрвећа програма “ЕНО - Животна средина онлајн”, 22. маја 2014. године

Енвиронмент Онлине (ЕНО) - глобална виртуелна школа и мрежа за одрживи развој, у оквиру програма “Животна средина онлајн“ и ове године организује акцију садње дрвећа.

05.02.2014.

Презентација искустава учесника ИВ Међународне конференције УНЕСЦО мреже школа и Међународног омладинског еколошког форума у Хантиј Мансијску, Сибир

Презентација искустава учесника ИВ Међународне конференције УНЕСЦО мреже школа и Међународног омладинског еколошког форума у Хантиј Мансијску, Сибир

У Министарству просвјете, 5. фебруара са почетком у 12 сати, одржана је презентација поводом учешћа делагата из Црне Горе на ВИ Међународној конференцији УНЕСЦО мреже придружених школа „Об-Иртиш ријечни басен: млади проучавају и чувају природно и културно насљеђе у регионима Великих ријека у Хантиј Мансијску“ и Међународном омладинском еколошком форуму Једна планета - једна будућност, одржаних 21-25. маја у 2013. години у сибирском градићу Хантиј Мансијску.