Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

25.03.2014.

Најава: Јапанска донација

Влада Јапана ће донирати укупно 316.455 евра основним школама „Џафер Никочевић“ у Гусињу и „Вукашин Радуновић“ у Беранама, Специјалној болници за плућне болести „Др Јован Булајић“ у Никшићу и Јавно комуналном предузећу „Андријевица“ у Андријевици, као подршку унапријеђењу еколошких услуга и побољшању здравственог и образовног система и у Црној Гори. Укључујући ове донације, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Црној Гори од 1998. год. је око 2 милиона евра. Укупан износ јапанске помоћи Црној Гори у току истог периода је око 15 милиона евра.

20.03.2014.

Белгија – љетњи течајеви француског језика у Бриселу и Лувену – ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ КАНДИДАТЕ

Обавјештавамо све заинтересоване кандидате да овђе могу преузети пријавне формуларе за течајеве француског језика који ће се у љето 2014. године,одржати у Бриселу и Лувену, као и информације о оба течаја.

12.03.2014.

Саопштење: Министар просвјете, господин Славољуб Стијеповић примио је Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx, француску амбасадорку у Црној Гори

Саопштење: Министар просвјете, господин Славољуб Стијеповић примио је Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx, француску амбасадорку у Црној Гори

Министар просвјете господин Славољуб Стијеповић са сарадницима примио је амбасадорку Републике Француске у Црној Гори Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx.

07.03.2014.

XВ Међународна ликовна изложба за дјецу и омладину, Хyвинкää, Финска

Ликовни центар за дјецу и омладину из града Хyвинкää из Финске, организује XВ Међународну ликовну изложбу за дјецу и омладину на тему хране, под називом „Хајде да једемо!“. Изложба ће бити организована од 29. новембра до 14. децембра 2014. године у згради Центра, након чега ће бити премјештена у Међународни културни центар Цаиса у Хелсинкији почетком 2015. године.

05.03.2014.

Међународно ликовно такмичење на тему „Испричај ми бајку која укључује тебе и твоје снове“, Синав колеџ у Бурси, Турска

Циљ такмичења на тему „Испричај ми бајку која укључује тебе и твоје снове“ је да се подрже дјеца да уз помоћ маште визуелно изразе своје снове.

27.02.2014.

Почетак спровођења програма Европске уније Еразмус+ за сарадњу у области образовања, младих и спорта

Европска комисија је у другој половини децембра 2013. године објавила прве конкурсе и на свом сајту представила Водич за конкурисање за нови програм Еразмус+. Према ранијим најавама, нови програм за сарадњу Европске уније покриће области образовања, младих и спорта и трајаће од 2014. до 2020. године. Еразмус+ насљеђује три програма за образовање у којима је Црна Гора до сада учествовала – Темпус, Еразмус Мундус и Програм за цјеложивотно учење, као и програм Млади у акцији.

20.02.2014.

Обавјештење: Позив за Дан садње дрвећа програма “ЕНО - Животна средина онлајн”, 22. маја 2014. године

Енвиронмент Онлине (ЕНО) - глобална виртуелна школа и мрежа за одрживи развој, у оквиру програма “Животна средина онлајн“ и ове године организује акцију садње дрвећа.

05.02.2014.

Презентација искустава учесника ИВ Међународне конференције УНЕСЦО мреже школа и Међународног омладинског еколошког форума у Хантиј Мансијску, Сибир

Презентација искустава учесника ИВ Међународне конференције УНЕСЦО мреже школа и Међународног омладинског еколошког форума у Хантиј Мансијску, Сибир

У Министарству просвјете, 5. фебруара са почетком у 12 сати, одржана је презентација поводом учешћа делагата из Црне Горе на ВИ Међународној конференцији УНЕСЦО мреже придружених школа „Об-Иртиш ријечни басен: млади проучавају и чувају природно и културно насљеђе у регионима Великих ријека у Хантиј Мансијску“ и Међународном омладинском еколошком форуму Једна планета - једна будућност, одржаних 21-25. маја у 2013. години у сибирском градићу Хантиј Мансијску.

05.02.2014.

Љетња академија „Људска права у акцији“, Цетиње, 20 – 28. јун 2014. године

Љетња академија „Људска права у акцији“ за земље Југоисточне Европе одржаће се трећи пут на Цетињу у периоду од 20. до 28. јуна 2014. године. Академију организује Завод за школство Црне Горе у сарадњи са Савјетом Европе и Европским Вергеленд центром из Норвешке, на основу Споразума о сарадњи који је потписан 2012. године, а уз подршку Владе Црне Горе и Министарства просвјете.

29.01.2014.

Конкурс за учешће црногорских установа високог образовања у пројекту „Мобилност студената и младих истраживача”

Отворен је 4. Конкурс за учешће црногорских установа високог образовања у пројекту „Мобилност студената и младих истраживача”, за школску 2014/2015. годину. Пројекат се реализује у оквиру програма Медитеранска канцеларија за младе (Медитерранеан Оффице фор Yоутх - МОY).