Manja slova Veća slova RSSZakon o slobodi vjeroispovijesti

Međunarodna saradnja

11.12.2012.

Internet kurs UNITAR

Tim Programa multilateralne diplomatije (MDP) sa Instituta UN za obuku i istraživanja (UNITAR) organizovaće novi internet kurs pod nazivom "Uvod u sistem Ujedinjenih nacija" koji će se održati u periodu od 4. februara do 17. marta 2013. godine. Ovaj kurs namijenjen je onima koji rade u javnom ili privatnom sektoru, uključujući diplomate početnog i srednjeg nivoa, službenike državne uprave, studente postdiplomskih studija i osoblje nevladinih organizacija. Kurs je naročito namijenjen onima čiji su poslovi, odnosno studije povezane sa radom Ujedinjenih nacija.

27.11.2012.

Konkurs za projekte u oblasti istraživanja obrazovanja u okviru organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)

OECD je pokrenula novi program stipendija OECD Thomas J. Alexander čiji je cilj podrška pojedincima u sprovođenju kvantitativnog, na činjenicama zasnovanog istraživanja o obrazovanju, prije svega u ekonomijama u razvoju. Program nosi ime bivšeg direktora OECD-ovog departmana za obrazovanje, zapošljavanje, rad i socijalne poslove. Stipendisti će imati mogućnost da rade u sjedištu OECD sa timom analitičara. Program obezbjeđuje finansiranje projekata u trajanju do jedne godine, uključujući i vrijeme provedeno u sjedištu OECD u Parizu

19.11.2012.

Stipendije British Scholarship Trust

Ministarstvo prosvjete i sporta Crne Gore obavještava da će britanska fondacija British Scholarship Trust, za akademsku 2013/14. godinu , dodijeliti do 5 stipendija kandidatima iz Crne Gore, u trajanju od 1 do 3 mjeseca Stipendije su namijenjene postdiplomskim usavršavanjima/istraživanjima iz svih oblasti, a period realizacije je oktobar 2013 - oktobar 2014.g..

29.10.2012.

Stipendije Vlade Rumunije namijenjene stranim građanima, za akademsku 2013/2014. godinu

Ministarstvo vanjskih poslova (MAE) i Ministarstvo obrazovanja, istraživanja, mladih i sporta (MECTS) dodijeliće 85 stipendija za redovne I postdiplomske studije u Rumuniji gradjanima iz zemalja koje nisu članice EU (bez obzira na zemlju prebivališta). Prioritet će se dati gradjanima iz zemalja koje nisu članice EU, a sa kojima Rumunija nema ugovora u oblasti kulture i obrazovanja.

29.10.2012.

Dvogodišnji postdiplomski kurs - Joint International master u oblasti Integracija pametnih sistema

Konzorcijum, sastavljen od tri ugledne evropske institucije: Heirot-Watt Univerzitet (Škotska), Vestvold University College (Norveška) i Univerzitet tehnologije i ekonomije Budimpešti (BME) (Madjarska) poziva kandidate visokog kalibra na dvogodišnji postdiplomski kurs - Joint International master u oblasti Integracija pametnih sistema, a u okviru Master programa Erasmus Mundus.

05.10.2012.

Konkurs za projekte u okviru programa cjeloživotnog učenja (EAC/S07/12)

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizuelnu umjetnost i kulturu objavila je konkurs za 2013. godinu za projekte u okviru programa cjeloživotnog učenja. Konkurs je otvoren za centralizovane akcije (multilateralne projekte, multilateralne mreže i prateće mjere) u okviru podprograma i transverzalnih programa.

14.09.2012.

SAOPŠTENJE: Ministar Stijepović primio dobitnika bronzane medalje na Međunarodnoj olimpijadi znanja

SAOPŠTENJE: Ministar Stijepović primio dobitnika bronzane medalje na Međunarodnoj olimpijadi znanja

Ministar prosvjete i sporta gospodin Slavoljub Stijepović primio je danas Petra Tadića učenika Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića koji je osvojio bronzanu medalju na 43. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u julu 2012. godine koja se održavala u Estoniji.

07.09.2012.

CRNOGORSKO-NJEMAČKI OMLADINSKI KAMP »KOTOR 2012«

Ministarstvo prosvjete i sporta i Zavod za školstvo zajedno sa Ministarstvom odbrane, Narodnim savezom za brigu o njemačkim ratnim grobljima iz SR Njemačke, i uz saradnju sa Filozofskim fakultetom i drugim akterima realizovali su CRNOGORSKO-NJEMAČKI OMLADINSKI KAMP – KOTOR 2012 u periodu od 26. avgusta do 2. septembra 2012. Godine. Učesnici kampa su bili smješteni u Domu učenika i studenata „Spasić – Mašera“ – Kotor.

06.09.2012.

A-SMILE: Američko-crnogorski omladinski liderski program razmjene (A-SMYLE)

Obavještavamo Vas da je i ove godine objavljen konkurs za Američki omladinski liderski program razmjene za Crnu Goru i Srbiju (American Serbia and Montenegro Youth Leadership Exchange – A-SMYLE) koji se odnosi na učenike prvog i drugog razreda srednjih škola u Crnoj Gori.

29.06.2012.

SAOPŠTENJE: Održana Konferencija povodom završetka projekta TOUR.REG

SAOPŠTENJE: Održana Konferencija povodom završetka projekta TOUR.REG

Povodom završetka sedmogodišnjeg Projekta TOUR.REG, u Ministarstvu prosvjete i sporta, 29. juna 2012. godine, održana je Konferencija u organizaciji KulturKontakt Austrija u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i sporta Crne Gore i Centrom za stručno obrazovanje. Radi se o Projektu koji je finansiran je od strane Austrijske agencije za razvoj - Austrian Development Agency (ADA), kao i Ministarstva prosvjete, umjetnosti i kulture, a implementira se od strane KulturKontakt-a Austrija u saradnji sa k-education projektnim kancelarijama i partnerima u zemljama učesnicama.