Manja slova Veća slova RSSMeđunarodna saradnja

20.03.2013.

ENO program: Akcija pošumljavanja 2013. godine

Obavještavamo vas da program “ ENO: Životna sredina onlajn” i ove godine nastavlja sa akcijom pošumljavanja koja se održava širom svijeta u okviru obilježavanja Medjunarodnog dana biološkog diverziteta.

15.03.2013.

Svečano potpisani ugovori o donacijama Vlade Japana

Svečano potpisani ugovori o donacijama Vlade Japana

Vlada Japana je donirala ukupno 344.978 EUR za JU OŠ „Aleksa Đilas Bećo“ u Mojkovcu, JPU „Zagorka Ivanović“ na Cetinju, JU Dom zdravlja Bijelo Polje i JP „Vodovod i kanalizacija“ na Cetinju, kao podršku unapređenju ekoloških usluga i poboljšanju zdravstvenog i obrazovnog sistema u Crnoj Gori.

22.02.2013.

NAJAVA: Svečano uručenje diploma pobjednicima 40. Međunarodnog dječijeg likovnog takmičenja “Lidice 2012”

U ponedjeljak, 25. februara 2013. godine sa početkom u 12.00 časova u sali za sastanke Ministarstvu prosvjete održaće se svečano uručenje diploma pobjednicima na 40. Međunarodnom dječijem likovnom takmičenju “Lidice 2012”.

18.02.2013.

Poziv učenicima za učešće na 41. Međunarodnoj dječjoj izložbi lijepe umjetnosti LIDICE 2013

Međunarodna dječja izložba lijepe umjetnosti LIDICE se organizuje u znak sjećanja na djecu iz češkog sela Lidice koju su ubili njemački nacisti 1942. godine. Svake godine djeca iz više zemalja sa svih kontinenata učestvuju na izložbi, dobro poznatoj širom svijeta.

06.02.2013.

Youthinkgreen omladinski ekološki pokret poziva na “otvoreno takmičenje”

Youthinkgreen - jugend denkt um.welt je međunarodna obrazovna omladinska inicijativa koja obučava mlade iz 10 industrijalizovanih zemalja i zemalja u nastajanju i razvoju da postanu klimatski ambasadori. Inicijativa radi sa mladima na razvijanju koncepta bavljenja problemima životne sredine/održivosti u njihovim lokalnim zajednicama.

06.02.2013.

Ljetnji kurs modernih grčkih studija „ΘΥΕΣΠΑ 2013”

Nacionalni i kapodistrijski univerzitet u Atini organizuje Ljetnji kurs modernih grčkih studija „ΘΥΕΣΠΑ 2013”, u periodu od 3. juna do 11. jula 2013. godine. Seminar je namijenjen studentima osnovnih i postdiplomskih studija, kao i nastavnom osoblju sa odsjeka koji se odnose na grčke studije.

04.02.2013.

ACES│Akademija za škole iz centralne Evrope – Razlozi i ciljevi

ACES je inicijativa ERSTE fondacije koju realizuje organizacija Interkulturelles Zentrum, u saradnji sa organizacijom Včeli dom. Ova inicijativa je, takođe, podržana i od strane ministarstava zaduženih za obrazovanje, u svim zemljama učesnicama.

31.01.2013.

17. Međunarodno likovno takmičenje za djecu i omladinu „Uvijek zeleno, uvijek plavo“, Torunj, Poljska

Galerija i Centar dječije likovne umjetnosti u Torunju, Poljska, organizuju 17. Međunarodno likovno takmičenje za djecu i omladinu „Uvijek zeleno, uvijek plavo“. Ovogodišnje takmičenje je, poput prethodnih, posvećeno temi ekologije, zaštiti životne sredine i prirode koja nas okružuje. Tema takmičenja je „Voda – život i element“.

24.12.2012.

Održana Konferencija „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije“

Konferencija pod nazivom „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije” održana je u petak, 21. decembra 2012. godine u Hotelu “Crna Gora” u Podgorici, u saradnji Ministarstva prosvjete Crne Gore i Save the Children za śeverozapadni Balkan.

20.12.2012.

Najava: Konferencija „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije“

Ministarstvo prosvjete Crne Gore i Save the Children za śeverozapadni Balkan organizuju Konferenciju „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije“, 21. decembra 2012. godine, Hotel „Crna Gora“, Podgorica.