Manja slova Veća slova RSSMeđunarodna saradnja

12.03.2014.

Saopštenje: Ministar prosvjete, gospodin Slavoljub Stijepović primio je Nj.E. gospođu Verionique Brumeaux, francusku ambasadorku u Crnoj Gori

Saopštenje: Ministar prosvjete, gospodin Slavoljub Stijepović primio je Nj.E. gospođu Verionique Brumeaux, francusku ambasadorku u Crnoj Gori Ministar prosvjete gospodin Slavoljub Stijepović sa saradnicima primio je ambasadorku Republike Francuske u Crnoj Gori Nj.E. gospođu Verionique Brumeaux.

07.03.2014.

XV Međunarodna likovna izložba za djecu i omladinu, Hyvinkää, Finska

Likovni centar za djecu i omladinu iz grada Hyvinkää iz Finske, organizuje XV Međunarodnu likovnu izložbu za djecu i omladinu na temu hrane, pod nazivom „Hajde da jedemo!“. Izložba će biti organizovana od 29. novembra do 14. decembra 2014. godine u zgradi Centra, nakon čega će biti premještena u Međunarodni kulturni centar Caisa u Helsinkiji početkom 2015. godine.

05.03.2014.

Međunarodno likovno takmičenje na temu „Ispričaj mi bajku koja uključuje tebe i tvoje snove“, Sinav koledž u Bursi, Turska

Cilj takmičenja na temu „Ispričaj mi bajku koja uključuje tebe i tvoje snove“ je da se podrže djeca da uz pomoć mašte vizuelno izraze svoje snove.

27.02.2014.

Početak sprovođenja programa Evropske unije Erazmus+ za saradnju u oblasti obrazovanja, mladih i sporta

Evropska komisija je u drugoj polovini decembra 2013. godine objavila prve konkurse i na svom sajtu predstavila Vodič za konkurisanje za novi program Erazmus+. Prema ranijim najavama, novi program za saradnju Evropske unije pokriće oblasti obrazovanja, mladih i sporta i trajaće od 2014. do 2020. godine. Erazmus+ nasljeđuje tri programa za obrazovanje u kojima je Crna Gora do sada učestvovala – Tempus, Erazmus Mundus i Program za cjeloživotno učenje, kao i program Mladi u akciji.

20.02.2014.

Obavještenje: Poziv za Dan sadnje drveća programa “ENO - Životna sredina onlajn”, 22. maja 2014. godine

Environment Online (ENO) - globalna virtuelna škola i mreža za održivi razvoj, u okviru programa “Životna sredina onlajn“ i ove godine organizuje akciju sadnje drveća.

05.02.2014.

Prezentacija iskustava učesnika IV Međunarodne konferencije UNESCO mreže škola i Međunarodnog omladinskog ekološkog foruma u Hantij Mansijsku, Sibir

Prezentacija iskustava učesnika IV Međunarodne konferencije UNESCO mreže škola i Međunarodnog omladinskog ekološkog foruma u Hantij Mansijsku, Sibir

U Ministarstvu prosvjete, 5. februara sa početkom u 12 sati, održana je prezentacija povodom učešća delagata iz Crne Gore na VI Međunarodnoj konferenciji UNESCO mreže pridruženih škola „Ob-Irtiš riječni basen: mladi proučavaju i čuvaju prirodno i kulturno nasljeđe u regionima Velikih rijeka u Hantij Mansijsku“ i Međunarodnom omladinskom ekološkom forumu Jedna planeta - jedna budućnost, održanih 21-25. maja u 2013. godini u sibirskom gradiću Hantij Mansijsku.

05.02.2014.

Ljetnja akademija „Ljudska prava u akciji“, Cetinje, 20 – 28. jun 2014. godine

Ljetnja akademija „Ljudska prava u akciji“ za zemlje Jugoistočne Evrope održaće se treći put na Cetinju u periodu od 20. do 28. juna 2014. godine. Akademiju organizuje Zavod za školstvo Crne Gore u saradnji sa Savjetom Evrope i Evropskim Vergelend centrom iz Norveške, na osnovu Sporazuma o saradnji koji je potpisan 2012. godine, a uz podršku Vlade Crne Gore i Ministarstva prosvjete.

29.01.2014.

Konkurs za učešće crnogorskih ustanova visokog obrazovanja u projektu „Mobilnost studenata i mladih istraživača”

Otvoren je 4. Konkurs za učešće crnogorskih ustanova visokog obrazovanja u projektu „Mobilnost studenata i mladih istraživača”, za školsku 2014/2015. godinu. Projekat se realizuje u okviru programa Mediteranska kancelarija za mlade (Mediterranean Office for Youth - MOY).

29.01.2014.

Poziv učenicima za učešće na 42. Međunarodnoj dječjoj izložbi lijepe umjetnosti LIDICE 2014

Međunarodna dječja izložba lijepe umjetnosti LIDICE organizuje se u znak sjećanja na djecu iz češkog sela Lidice koju su 1942. godine ubili njemački nacisti. Svake godine djeca iz više zemalja sa svih kontinenata učestvuju na izložbi, dobro poznatoj širom svijeta.

20.12.2013.

Stipendije Vlade Mađarske za akademsku 2014/15 godinu – Master program

Vlada Mađarske, u saradnji sa Programom Ujedinjenih Nacija za hranu i poljoprivredu (FAO), dodjeljuje ograničen broj stipendija za master program u akademskoj 2014/15. godini, u oblasti hortikulture, poljoprivrednih nauka, ruralnog razvoja i agrobiznisa.