Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

20.12.2012.

Најава: Конференција „Укључивање ромске и египћанске ђеце у васпитно-образовни систем у Црној Гори: добре праксе и научене лекције“

Министарство просвјете Црне Горе и Саве тхе Цхилдрен за śеверозападни Балкан организују Конференцију „Укључивање ромске и египћанске ђеце у васпитно-образовни систем у Црној Гори: добре праксе и научене лекције“, 21. децембра 2012. године, Хотел „Црна Гора“, Подгорица.

18.12.2012.

Међународна ликовна изложба „13. новембар“, Скопље, Македонија

Дјечији ликовни центар и Асоцијација наставника ликовне умјетности из Скопља, Македонија, позивају на учешће на Међународној ликовној изложби „13. новембар“. У питању је традиционална изложба поводом Дана независности Скопља на којом могу учествовати ђеца предшколског узраста, као и основци и средњошколци (од 4 до 20 година).

11.12.2012.

Интернет курс УНИТАР

Тим Програма мултилатералне дипломатије (МДП) са Института УН за обуку и истраживања (УНИТАР) организоваће нови интернет курс под називом "Увод у систем Уједињених нација" који ће се одржати у периоду од 4. фебруара до 17. марта 2013. године. Овај курс намијењен је онима који раде у јавном или приватном сектору, укључујући дипломате почетног и средњег нивоа, службенике државне управе, студенте постдипломских студија и особље невладиних организација. Курс је нарочито намијењен онима чији су послови, односно студије повезане са радом Уједињених нација.

27.11.2012.

Конкурс за пројекте у области истраживања образовања у оквиру организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД)

ОЕЦД је покренула нови програм стипендија ОЕЦД Тхомас Ј. Алеxандер чији је циљ подршка појединцима у спровођењу квантитативног, на чињеницама заснованог истраживања о образовању, прије свега у економијама у развоју. Програм носи име бившег директора ОЕЦД-овог департмана за образовање, запошљавање, рад и социјалне послове. Стипендисти ће имати могућност да раде у сједишту ОЕЦД са тимом аналитичара. Програм обезбјеђује финансирање пројеката у трајању до једне године, укључујући и вријеме проведено у сједишту ОЕЦД у Паризу

19.11.2012.

Стипендије Бритисх Сцхоларсхип Труст

Министарство просвјете и спорта Црне Горе обавјештава да ће британска фондација Бритисх Сцхоларсхип Труст, за академску 2013/14. годину , додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеца Стипендије су намијењене постдипломским усавршавањима/истраживањима из свих области, а период реализације је октобар 2013 - октобар 2014.г..

29.10.2012.

Стипендије Владе Румуније намијењене страним грађанима, за академску 2013/2014. годину

Министарство вањских послова (МАЕ) и Министарство образовања, истраживања, младих и спорта (МЕЦТС) додијелиће 85 стипендија за редовне И постдипломске студије у Румунији градјанима из земаља које нису чланице ЕУ (без обзира на земљу пребивалишта). Приоритет ће се дати градјанима из земаља које нису чланице ЕУ, а са којима Румунија нема уговора у области културе и образовања.

29.10.2012.

Двогодишњи постдипломски курс - Јоинт Интернатионал мастер у области Интеграција паметних система

Конзорцијум, састављен од три угледне европске институције: Хеирот-Wатт Универзитет (Шкотска), Вестволд Университy Цоллеге (Норвешка) и Универзитет технологије и економије Будимпешти (БМЕ) (Мадјарска) позива кандидате високог калибра на двогодишњи постдипломски курс - Јоинт Интернатионал мастер у области Интеграција паметних система, а у оквиру Мастер програма Ерасмус Мундус.

05.10.2012.

Конкурс за пројекте у оквиру програма цјеложивотног учења (ЕАЦ/С07/12)

Извршна агенција за образовање, аудиовизуелну умјетност и културу објавила је конкурс за 2013. годину за пројекте у оквиру програма цјеложивотног учења. Конкурс је отворен за централизоване акције (мултилатералне пројекте, мултилатералне мреже и пратеће мјере) у оквиру подпрограма и трансверзалних програма.

14.09.2012.

САОПШТЕЊЕ: Министар Стијеповић примио добитника бронзане медаље на Међународној олимпијади знања

САОПШТЕЊЕ: Министар Стијеповић примио добитника бронзане медаље на Међународној олимпијади знања

Министар просвјете и спорта господин Славољуб Стијеповић примио је данас Петра Тадића ученика Гимназије „Стојан Церовић“ из Никшића који је освојио бронзану медаљу на 43. Међународној олимпијади из физике у јулу 2012. године која се одржавала у Естонији.

07.09.2012.

ЦРНОГОРСКО-ЊЕМАЧКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП »КОТОР 2012«

Министарство просвјете и спорта и Завод за школство заједно са Министарством одбране, Народним савезом за бригу о њемачким ратним гробљима из СР Њемачке, и уз сарадњу са Филозофским факултетом и другим актерима реализовали су ЦРНОГОРСКО-ЊЕМАЧКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП – КОТОР 2012 у периоду од 26. августа до 2. септембра 2012. Године. Учесници кампа су били смјештени у Дому ученика и студената „Спасић – Машера“ – Котор.