Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

05.03.2012.

Саопштење: Потписани уговори за пројекат „Енергетска ефикасност у Црној Гори“

Саопштење: Потписани уговори за пројекат „Енергетска ефикасност у Црној Гори“ Министар просвјете и спорта Славољуб Стијеповић потписао је данас уговоре са три фирме Бомбетон, Фидија и Енинг које ће изводити радове на пет објеката образовно-васпитних установа у оквиру пројекта “Енергетска ефикасност у Црној Гори”.

23.02.2012.

Литерална стипендија града Грац за период 2012. и 2013. годину

Град Грац је расписао конкурс за једну литералну стипендију у периоду од 1. септембра 2012. године до 31. августа 2013. године, намијењену писцу који поред занимања за савремене теме и одговарајући литерални квалитет, посједује и културолошки и лингвистички интерес за регион Граца.

02.02.2012.

Конкурс за пријаву пројеката у оквиру ЦЕИ универзитетске мреже

Централно-европску иницијативу чини 18 земаља чланица: Албанија, Аустрија, Бјелорусија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Хрватска, Чешка Република, Мађарска, Италија, Македонија, Молдавија, Пољска, Румунија, Србија, Словачка, Словенија и Украјина. Од њеног успостављања, за основни циљ је имала подршку земљама централне и источне Европе у процесу транзиције и приближавању ЕУ.

31.01.2012.

Шеснаести конкурс дјечијег цртежа „То је мој Мексико“

Амбасада Мексика у Београду посредством Министарства просвјете и спорта Црне Горе обавјештава све заинтересоване о могућности учешћа на 16-ом конкурсу дјечијег цртежа „То је мој Мексико“. На овом конкурсу могу да учествују дјеца из цијелог свијета која имају између 7 и 11 година. Ове године тема конкурса је „5. мај: 150. годишњица од битке у Пуебли“.

31.01.2012.

Позив ученицима за учешће на 40. Међународној дјечјој изложби лијепе умјетности ЛИДИЦЕ 2012

Међународна дјечја изложба лијепе умјетности ЛИДИЦЕ се организује у знак сјећања на дјецу из чешког села Лидице које су убили њемачки нацисти 1942. године. Сваке године дјеца из више земаља са свих континената учествују на изложби, добро познатој широм свијета.

19.01.2012.

Институт за културну дипломатију (ИЦД)

Институт за културну дипломатију (ИЦД) је међународна непрофитна невладина организација са сједиштем у Берлину, Њемачка. Циљ Института је да промовише глобални мир и стабилност јачањем и подршком интеркултуралних односа на свим нивоима.

26.09.2011.

Извјештај са Форума у организацији Савјета Европе и Министарства образовања, науке, младих спорта Републике Украјине

Извјештај са Форума у организацији Савјета Европе и Министарства образовања, науке, младих  спорта  Републике Украјине

Извјештај са Форума у организацији Савјета Европе и Министарства образовања, науке, младих спорта Републике Украјине, на тему „Образовни системи у Европи XXИ вијека: Кијевска иницијатива“, Кијев 22-23. септембар 2011. године

20.09.2011.

Најава: Конференција „Образовни системи у Европи XXИ вијека: Кијевска иницијатива“ одржава се у Кијеву, Украјина

На позив Министарства просвјете, науке, младих и спорта Украјине црногорска делегација у саставу: помоћница министра просвјете и спорта Мубера Курпејовић, Бранка Танасијевић, посланица у Скупштини Црне Горе и Биљана Мишовић, савјетница за високо образовање учествоваће на Форуму „Образовни системи у Европи XXИ вијека: Кијевска иницијатива“, који се одржава у Кијеву, Украјина, у периоду од 22-23.септембра 2011. године.

21.04.2011.

ЕНО програм: Акција пошумљавања - Засади дрво! – 20.мај

Програм „ЕНО: Животна средина онлајн“ позива школе, дјецу и младе да се укључе у овогодишњу акцију пошумљавања –посади дрво! Акција пошумљавања спровешће се 20. маја 2011. године у свим земљама чланицама Уједињених Нација, у оквиру Међународног дана биолошког диверзитета и Међународне године шума. Хајде да размислимо о нашим резултатима и фокусирамо се на ургентност наших обавеза у очувању биодиверзитета шума у будућности.

28.12.2010.

Унесцова мрежа удружених школа: УНЕСЦО-в програм за очување свјетске баштине

УНЕСЦО-в програм за заштиту свјетске баштине је један од најуспјешнијих УНЕСЦО-вих пројеката за младе. Циљ пројекта је развој нових иновативних дидактичких алата и реализација активности за младе: одржавање омладинских форума, конференција, радионица, обука, семинара, волонтерских кампова. Кроз овај програм, ученици имају прилику да уче о свјетској баштини, историји, традицији и другим културама. Циљ програма је развијање свијести код ученика о пријетњама за свјетску баштину и изналажење начина за њено очување.