Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

12.03.2014.

Саопштење: Министар просвјете, господин Славољуб Стијеповић примио је Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx, француску амбасадорку у Црној Гори

Саопштење: Министар просвјете, господин Славољуб Стијеповић примио је Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx, француску амбасадорку у Црној Гори Министар просвјете господин Славољуб Стијеповић са сарадницима примио је амбасадорку Републике Француске у Црној Гори Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx.

07.03.2014.

XВ Међународна ликовна изложба за дјецу и омладину, Хyвинкää, Финска

Ликовни центар за дјецу и омладину из града Хyвинкää из Финске, организује XВ Међународну ликовну изложбу за дјецу и омладину на тему хране, под називом „Хајде да једемо!“. Изложба ће бити организована од 29. новембра до 14. децембра 2014. године у згради Центра, након чега ће бити премјештена у Међународни културни центар Цаиса у Хелсинкији почетком 2015. године.

05.03.2014.

Међународно ликовно такмичење на тему „Испричај ми бајку која укључује тебе и твоје снове“, Синав колеџ у Бурси, Турска

Циљ такмичења на тему „Испричај ми бајку која укључује тебе и твоје снове“ је да се подрже дјеца да уз помоћ маште визуелно изразе своје снове.

27.02.2014.

Почетак спровођења програма Европске уније Еразмус+ за сарадњу у области образовања, младих и спорта

Европска комисија је у другој половини децембра 2013. године објавила прве конкурсе и на свом сајту представила Водич за конкурисање за нови програм Еразмус+. Према ранијим најавама, нови програм за сарадњу Европске уније покриће области образовања, младих и спорта и трајаће од 2014. до 2020. године. Еразмус+ насљеђује три програма за образовање у којима је Црна Гора до сада учествовала – Темпус, Еразмус Мундус и Програм за цјеложивотно учење, као и програм Млади у акцији.

20.02.2014.

Обавјештење: Позив за Дан садње дрвећа програма “ЕНО - Животна средина онлајн”, 22. маја 2014. године

Енвиронмент Онлине (ЕНО) - глобална виртуелна школа и мрежа за одрживи развој, у оквиру програма “Животна средина онлајн“ и ове године организује акцију садње дрвећа.

05.02.2014.

Презентација искустава учесника ИВ Међународне конференције УНЕСЦО мреже школа и Међународног омладинског еколошког форума у Хантиј Мансијску, Сибир

Презентација искустава учесника ИВ Међународне конференције УНЕСЦО мреже школа и Међународног омладинског еколошког форума у Хантиј Мансијску, Сибир

У Министарству просвјете, 5. фебруара са почетком у 12 сати, одржана је презентација поводом учешћа делагата из Црне Горе на ВИ Међународној конференцији УНЕСЦО мреже придружених школа „Об-Иртиш ријечни басен: млади проучавају и чувају природно и културно насљеђе у регионима Великих ријека у Хантиј Мансијску“ и Међународном омладинском еколошком форуму Једна планета - једна будућност, одржаних 21-25. маја у 2013. години у сибирском градићу Хантиј Мансијску.

05.02.2014.

Љетња академија „Људска права у акцији“, Цетиње, 20 – 28. јун 2014. године

Љетња академија „Људска права у акцији“ за земље Југоисточне Европе одржаће се трећи пут на Цетињу у периоду од 20. до 28. јуна 2014. године. Академију организује Завод за школство Црне Горе у сарадњи са Савјетом Европе и Европским Вергеленд центром из Норвешке, на основу Споразума о сарадњи који је потписан 2012. године, а уз подршку Владе Црне Горе и Министарства просвјете.

29.01.2014.

Конкурс за учешће црногорских установа високог образовања у пројекту „Мобилност студената и младих истраживача”

Отворен је 4. Конкурс за учешће црногорских установа високог образовања у пројекту „Мобилност студената и младих истраживача”, за школску 2014/2015. годину. Пројекат се реализује у оквиру програма Медитеранска канцеларија за младе (Медитерранеан Оффице фор Yоутх - МОY).

29.01.2014.

Позив ученицима за учешће на 42. Међународној дјечјој изложби лијепе умјетности ЛИДИЦЕ 2014

Међународна дјечја изложба лијепе умјетности ЛИДИЦЕ организује се у знак сјећања на дјецу из чешког села Лидице коју су 1942. године убили њемачки нацисти. Сваке године дјеца из више земаља са свих континената учествују на изложби, добро познатој широм свијета.

20.12.2013.

Стипендије Владе Мађарске за академску 2014/15 годину – Мастер програм

Влада Мађарске, у сарадњи са Програмом Уједињених Нација за храну и пољопривреду (ФАО), додјељује ограничен број стипендија за мастер програм у академској 2014/15. години, у области хортикултуре, пољопривредних наука, руралног развоја и агробизниса.