Manja slova Veća slova RSSMeđunarodna saradnja

23.02.2012.

Literalna stipendija grada Grac za period 2012. i 2013. godinu

Grad Grac je raspisao konkurs za jednu literalnu stipendiju u periodu od 1. septembra 2012. godine do 31. avgusta 2013. godine, namijenjenu piscu koji pored zanimanja za savremene teme i odgovarajući literalni kvalitet, posjeduje i kulturološki i lingvistički interes za region Graca.

02.02.2012.

Konkurs za prijavu projekata u okviru CEI univerzitetske mreže

Centralno-evropsku inicijativu čini 18 zemalja članica: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina. Od njenog uspostavljanja, za osnovni cilj je imala podršku zemljama centralne i istočne Evrope u procesu tranzicije i približavanju EU.

31.01.2012.

Šesnaesti konkurs dječijeg crteža „To je moj Meksiko“

Ambasada Meksika u Beogradu posredstvom Ministarstva prosvjete i sporta Crne Gore obavještava sve zainteresovane o mogućnosti učešća na 16-om konkursu dječijeg crteža „To je moj Meksiko“. Na ovom konkursu mogu da učestvuju djeca iz cijelog svijeta koja imaju između 7 i 11 godina. Ove godine tema konkursa je „5. maj: 150. godišnjica od bitke u Puebli“.

31.01.2012.

Poziv učenicima za učešće na 40. Međunarodnoj dječjoj izložbi lijepe umjetnosti LIDICE 2012

Međunarodna dječja izložba lijepe umjetnosti LIDICE se organizuje u znak sjećanja na djecu iz češkog sela Lidice koje su ubili njemački nacisti 1942. godine. Svake godine djeca iz više zemalja sa svih kontinenata učestvuju na izložbi, dobro poznatoj širom svijeta.

19.01.2012.

Institut za kulturnu diplomatiju (ICD)

Institut za kulturnu diplomatiju (ICD) je međunarodna neprofitna nevladina organizacija sa sjedištem u Berlinu, Njemačka. Cilj Instituta je da promoviše globalni mir i stabilnost jačanjem i podrškom interkulturalnih odnosa na svim nivoima.

26.09.2011.

Izvještaj sa Foruma u organizaciji Savjeta Evrope i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih sporta Republike Ukrajine

Izvještaj sa Foruma u organizaciji Savjeta Evrope i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih  sporta  Republike Ukrajine

Izvještaj sa Foruma u organizaciji Savjeta Evrope i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih sporta Republike Ukrajine, na temu „Obrazovni sistemi u Evropi XXI vijeka: Kijevska inicijativa“, Kijev 22-23. septembar 2011. godine

20.09.2011.

Najava: Konferencija „Obrazovni sistemi u Evropi XXI vijeka: Kijevska inicijativa“ održava se u Kijevu, Ukrajina

Na poziv Ministarstva prosvjete, nauke, mladih i sporta Ukrajine crnogorska delegacija u sastavu: pomoćnica ministra prosvjete i sporta Mubera Kurpejović, Branka Tanasijević, poslanica u Skupštini Crne Gore i Biljana Mišović, savjetnica za visoko obrazovanje učestvovaće na Forumu „Obrazovni sistemi u Evropi XXI vijeka: Kijevska inicijativa“, koji se održava u Kijevu, Ukrajina, u periodu od 22-23.septembra 2011. godine.

21.04.2011.

ENO program: Akcija pošumljavanja - Zasadi drvo! – 20.maj

Program „ENO: Životna sredina onlajn“ poziva škole, djecu i mlade da se uključe u ovogodišnju akciju pošumljavanja –posadi drvo! Akcija pošumljavanja sprovešće se 20. maja 2011. godine u svim zemljama članicama Ujedinjenih Nacija, u okviru Međunarodnog dana biološkog diverziteta i Međunarodne godine šuma. Hajde da razmislimo o našim rezultatima i fokusiramo se na urgentnost naših obaveza u očuvanju biodiverziteta šuma u budućnosti.

28.12.2010.

Unescova mreža udruženih škola: UNESCO-v program za očuvanje svjetske baštine

UNESCO-v program za zaštitu svjetske baštine je jedan od najuspješnijih UNESCO-vih projekata za mlade. Cilj projekta je razvoj novih inovativnih didaktičkih alata i realizacija aktivnosti za mlade: održavanje omladinskih foruma, konferencija, radionica, obuka, seminara, volonterskih kampova. Kroz ovaj program, učenici imaju priliku da uče o svjetskoj baštini, istoriji, tradiciji i drugim kulturama. Cilj programa je razvijanje svijesti kod učenika o prijetnjama za svjetsku baštinu i iznalaženje načina za njeno očuvanje.

26.11.2010.

Saopštenje: Održan sastanak sa stranim donatorima iz oblasti obrazovanja

Saopštenje: Održan sastanak sa stranim donatorima iz oblasti obrazovanja

U petak 26. novembra 2010. godine u sali za sastanke Ministarstva prosvjete i nauke održan je sastanak predstavnika Ministarstva, Centra za stručno obrazovanje i Ispitnog centra sa stranim donatorima iz oblasti obrazovanja.