Manja slova Veća slova RSSMeđunarodna saradnja

12.03.2012.

Saopštenje: Svečano otvoren Internacionalni sajam učeničkih preduzeća za vježbu

Saopštenje: Svečano otvoren Internacionalni sajam učeničkih preduzeća za vježbu Ministar prosvjete i sporta gospodin Slavoljub Stijepović svečano je otvorio Internacionalni sajam učeničkih preduzeća za vježbu u prostorijama Jadranskog sajma u Budvi. U organizaciji Ministarstva prosvjete i sporta, Centra za stručno obrazovanje i austrijske organizacije KulturKontakt, 12. i 13. marta 2012. godine, u prostorijama Jadranskog sajma u Budvi (hale 1, 2 i 3), organizovan je Internacionalni sajam učeničkih preduzeća za vježbu. Na sajmu će se predstaviti oko 80 preduzeća za vježbu, odnosno preko 400 učenika iz Crne Gore, Srbije, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Bugarske, kao i učenici Zavoda za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne đece i omladine iz Podgorice.

05.03.2012.

Saopštenje: Potpisani ugovori za projekat „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“

Saopštenje: Potpisani ugovori za projekat „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“

Ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović potpisao je danas ugovore sa tri firme Bombeton, Fidija i Ening koje će izvoditi radove na pet objekata obrazovno-vaspitnih ustanova u okviru projekta “Energetska efikasnost u Crnoj Gori”.

23.02.2012.

Literalna stipendija grada Grac za period 2012. i 2013. godinu

Grad Grac je raspisao konkurs za jednu literalnu stipendiju u periodu od 1. septembra 2012. godine do 31. avgusta 2013. godine, namijenjenu piscu koji pored zanimanja za savremene teme i odgovarajući literalni kvalitet, posjeduje i kulturološki i lingvistički interes za region Graca.

02.02.2012.

Konkurs za prijavu projekata u okviru CEI univerzitetske mreže

Centralno-evropsku inicijativu čini 18 zemalja članica: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina. Od njenog uspostavljanja, za osnovni cilj je imala podršku zemljama centralne i istočne Evrope u procesu tranzicije i približavanju EU.

31.01.2012.

Šesnaesti konkurs dječijeg crteža „To je moj Meksiko“

Ambasada Meksika u Beogradu posredstvom Ministarstva prosvjete i sporta Crne Gore obavještava sve zainteresovane o mogućnosti učešća na 16-om konkursu dječijeg crteža „To je moj Meksiko“. Na ovom konkursu mogu da učestvuju djeca iz cijelog svijeta koja imaju između 7 i 11 godina. Ove godine tema konkursa je „5. maj: 150. godišnjica od bitke u Puebli“.

31.01.2012.

Poziv učenicima za učešće na 40. Međunarodnoj dječjoj izložbi lijepe umjetnosti LIDICE 2012

Međunarodna dječja izložba lijepe umjetnosti LIDICE se organizuje u znak sjećanja na djecu iz češkog sela Lidice koje su ubili njemački nacisti 1942. godine. Svake godine djeca iz više zemalja sa svih kontinenata učestvuju na izložbi, dobro poznatoj širom svijeta.

19.01.2012.

Institut za kulturnu diplomatiju (ICD)

Institut za kulturnu diplomatiju (ICD) je međunarodna neprofitna nevladina organizacija sa sjedištem u Berlinu, Njemačka. Cilj Instituta je da promoviše globalni mir i stabilnost jačanjem i podrškom interkulturalnih odnosa na svim nivoima.

26.09.2011.

Izvještaj sa Foruma u organizaciji Savjeta Evrope i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih sporta Republike Ukrajine

Izvještaj sa Foruma u organizaciji Savjeta Evrope i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih  sporta  Republike Ukrajine

Izvještaj sa Foruma u organizaciji Savjeta Evrope i Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih sporta Republike Ukrajine, na temu „Obrazovni sistemi u Evropi XXI vijeka: Kijevska inicijativa“, Kijev 22-23. septembar 2011. godine

20.09.2011.

Najava: Konferencija „Obrazovni sistemi u Evropi XXI vijeka: Kijevska inicijativa“ održava se u Kijevu, Ukrajina

Na poziv Ministarstva prosvjete, nauke, mladih i sporta Ukrajine crnogorska delegacija u sastavu: pomoćnica ministra prosvjete i sporta Mubera Kurpejović, Branka Tanasijević, poslanica u Skupštini Crne Gore i Biljana Mišović, savjetnica za visoko obrazovanje učestvovaće na Forumu „Obrazovni sistemi u Evropi XXI vijeka: Kijevska inicijativa“, koji se održava u Kijevu, Ukrajina, u periodu od 22-23.septembra 2011. godine.

21.04.2011.

ENO program: Akcija pošumljavanja - Zasadi drvo! – 20.maj

Program „ENO: Životna sredina onlajn“ poziva škole, djecu i mlade da se uključe u ovogodišnju akciju pošumljavanja –posadi drvo! Akcija pošumljavanja sprovešće se 20. maja 2011. godine u svim zemljama članicama Ujedinjenih Nacija, u okviru Međunarodnog dana biološkog diverziteta i Međunarodne godine šuma. Hajde da razmislimo o našim rezultatima i fokusiramo se na urgentnost naših obaveza u očuvanju biodiverziteta šuma u budućnosti.