Manja slova Veća slova RSSMeđunarodna saradnja

14.09.2012.

SAOPŠTENJE: Ministar Stijepović primio dobitnika bronzane medalje na Međunarodnoj olimpijadi znanja

SAOPŠTENJE: Ministar Stijepović primio dobitnika bronzane medalje na Međunarodnoj olimpijadi znanja Ministar prosvjete i sporta gospodin Slavoljub Stijepović primio je danas Petra Tadića učenika Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića koji je osvojio bronzanu medalju na 43. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u julu 2012. godine koja se održavala u Estoniji.

07.09.2012.

CRNOGORSKO-NJEMAČKI OMLADINSKI KAMP »KOTOR 2012«

Ministarstvo prosvjete i sporta i Zavod za školstvo zajedno sa Ministarstvom odbrane, Narodnim savezom za brigu o njemačkim ratnim grobljima iz SR Njemačke, i uz saradnju sa Filozofskim fakultetom i drugim akterima realizovali su CRNOGORSKO-NJEMAČKI OMLADINSKI KAMP – KOTOR 2012 u periodu od 26. avgusta do 2. septembra 2012. Godine. Učesnici kampa su bili smješteni u Domu učenika i studenata „Spasić – Mašera“ – Kotor.

06.09.2012.

A-SMILE: Američko-crnogorski omladinski liderski program razmjene (A-SMYLE)

Obavještavamo Vas da je i ove godine objavljen konkurs za Američki omladinski liderski program razmjene za Crnu Goru i Srbiju (American Serbia and Montenegro Youth Leadership Exchange – A-SMYLE) koji se odnosi na učenike prvog i drugog razreda srednjih škola u Crnoj Gori.

29.06.2012.

SAOPŠTENJE: Održana Konferencija povodom završetka projekta TOUR.REG

SAOPŠTENJE: Održana Konferencija povodom završetka projekta TOUR.REG

Povodom završetka sedmogodišnjeg Projekta TOUR.REG, u Ministarstvu prosvjete i sporta, 29. juna 2012. godine, održana je Konferencija u organizaciji KulturKontakt Austrija u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i sporta Crne Gore i Centrom za stručno obrazovanje. Radi se o Projektu koji je finansiran je od strane Austrijske agencije za razvoj - Austrian Development Agency (ADA), kao i Ministarstva prosvjete, umjetnosti i kulture, a implementira se od strane KulturKontakt-a Austrija u saradnji sa k-education projektnim kancelarijama i partnerima u zemljama učesnicama.

27.06.2012.

NAJAVA: Konferencija povodom završetka projekta TOUR.REG

KulturKontakt Austrija u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i sporta Crne Gore i Centrom za stručno obrazovanje organizuje Konferenciju povodom završetka sedmogodišnjeg projekta TOUR.REG u petak, 29. juna u 10 časova, u velikoj sali Ministarstva prosvjete i sporta.

22.06.2012.

Kursevi i seminari „Moderni grčki jezik i kultura“

Ambasada Republike Grčke objavila je informaciju o stipendijama Fondacije za državne školarine Grčke Republike za kandidate iz zemalja širom svijeta. Radi se o kursevima i seminarima „Moderni grčki jezik i kultura“ za akademsku 2012/2013. godinu.

18.05.2012.

Međunarodni likovni konkurs „Radost Evrope 2012“

Grad Beograd, Međunarodni komitet susreta djece Evrope „Radost Evrope“ i Dečji kulturni centar Beograd najavljuju 14. Međunarodni likovni konkurs „Radost Evrope 2012“.

16.05.2012.

UNESCO ASPnet: Priključite se takmičenju WISE Awards 2012

Godišnje takmičenje WISE 2012 u organizaciji Svjetskog inovativnog samita o obrazovanju ima za cilj da identifikuje, predstavi i promoviše inovativne obrazovne projekte iz regiona i svijeta u cilju inspirisanja reformi u obrazovanju.

24.04.2012.

Saopštenje: Takmičenje Britanskog savjeta za učenike i nastavnike engleskog jezika u školskoj 2011-2012. godini

U periodu od oktobra do decembra 2011. godine, uz podršku Zvoda za školstvo Crne Gore, Britanski savjet je pokrenuo promotivnu kampanju među učenicima i nastavnicima engleskog jezika za unapređenje učenja i nastave putem novih besplatnih resursa koje Britanski savjet obezbjeđuje na internetu. Tom prilikom objavljene su i propozicije za takmičenje i pozvani učenici i nastavnici da se prijave u što većem broju.

20.04.2012.

Završen likovni konkurs UNESCO „Moj portret kulutne baštine“

Nacionalna komisija za UNESCO u saradnji sa Ministarstvom prosvjete I sporta i Ministarstvom kulture organizovalo je likovni konkurs UNESCO „Moj portret kulturne baštine" za predškolske ustanove i osnovne škole (djeca od 4 do 8 godina), povodom održavanja Foruma slovenskih kultura od 10-16. maja 2012. godine, a u okviru UNESCO-ve sedmice kulturne raznolikosti. Na konkursu je učestvovalo preko 80 radova iz vrtića širom Crne Gore, kao i iz osnovnih škola članica UNESCO ASP.