Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

26.03.2012.

Пројекат „Од околиша до породице“

У оквиру сарадње на реализацији развојног пројекта „Од околиша до породице“, представнице словеначких невладиних организација Завода Крог и Завода Емма, у уторак, 20. марта, посјетиле су ЈУ Основну школу „Вук Караџић“ у Беранама.

26.03.2012.

ЕНО програм: Акција пошумљавања 22.маја

Обавјештавамо Вас да програм „ЕНО: Животна средина онлајн“ и ове године организује акцију пошумљавања која се одржава 22. маја широм свијета, у оквиру обиљежавања Међународног дана биолошког диверзитета. Програм ЕНО- „Животна средина онлајн“ је глобална виртуелна школа и мрежа за одрживи развој. Школе широм свијета изучавају исте еколошке теме, обављају конкретне задатке за околину и размјењују резултате учења у њиховим локалним заједницама и широм свијета посредством интернета. Циљ пројекта је да се засади 100 милиона стабала до краја 2017. г, и 20 милиона до краја 2012.г. За сада је засађено преко 7 милиона садница.

20.03.2012.

Свечано потписани уговори о донацијама Владе Јапана

Свечано потписани уговори о донацијама Владе Јапана

Влада Јапана је донирала укупно 233.590 еура Јавном комуналном предузећу Жабљак, Дому здравља Плав и Основној школи “Марко Миљанов” у Бијелом Пољу, као подршку унапређењу еколошких услуга и побољшању здравственог и образовног система и у Црној Гори. Укључујући ове донације, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Црној Гори од 1998. год. је око 1.3 милиона еура. Укупан износ јапанске помоћи Црној Гори у току истог периода је око 15 милиона еура.

16.03.2012.

Културна манифестација 43. Међународни сусрети дјеце Европе „Радост Европе“

Традиционална манифестација дјечијег стваралаштва „Радост Европе 2012“ одржава се у Београду од 1. до 5. октобра. Оснивач и покровитељ 43. Међународног сусрета дјеце је Градска управа града Београда, а извршни продуцент је Дечји културни центар Београд.

12.03.2012.

Саопштење: Свечано отворен Интернационални сајам ученичких предузећа за вјежбу

Саопштење: Свечано отворен Интернационални сајам ученичких предузећа за вјежбу

Министар просвјете и спорта господин Славољуб Стијеповић свечано је отворио Интернационални сајам ученичких предузећа за вјежбу у просторијама Јадранског сајма у Будви. У организацији Министарства просвјете и спорта, Центра за стручно образовање и аустријске организације КултурКонтакт, 12. и 13. марта 2012. године, у просторијама Јадранског сајма у Будви (хале 1, 2 и 3), организован је Интернационални сајам ученичких предузећа за вјежбу. На сајму ће се представити око 80 предузећа за вјежбу, односно преко 400 ученика из Црне Горе, Србије, Албаније, Косова, Босне и Херцеговине, Бугарске, као и ученици Завода за школовање и професионалну рехабилитацију инвалидне ђеце и омладине из Подгорице.

05.03.2012.

Саопштење: Потписани уговори за пројекат „Енергетска ефикасност у Црној Гори“

Саопштење: Потписани уговори за пројекат „Енергетска ефикасност у Црној Гори“

Министар просвјете и спорта Славољуб Стијеповић потписао је данас уговоре са три фирме Бомбетон, Фидија и Енинг које ће изводити радове на пет објеката образовно-васпитних установа у оквиру пројекта “Енергетска ефикасност у Црној Гори”.

23.02.2012.

Литерална стипендија града Грац за период 2012. и 2013. годину

Град Грац је расписао конкурс за једну литералну стипендију у периоду од 1. септембра 2012. године до 31. августа 2013. године, намијењену писцу који поред занимања за савремене теме и одговарајући литерални квалитет, посједује и културолошки и лингвистички интерес за регион Граца.

02.02.2012.

Конкурс за пријаву пројеката у оквиру ЦЕИ универзитетске мреже

Централно-европску иницијативу чини 18 земаља чланица: Албанија, Аустрија, Бјелорусија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Хрватска, Чешка Република, Мађарска, Италија, Македонија, Молдавија, Пољска, Румунија, Србија, Словачка, Словенија и Украјина. Од њеног успостављања, за основни циљ је имала подршку земљама централне и источне Европе у процесу транзиције и приближавању ЕУ.

31.01.2012.

Шеснаести конкурс дјечијег цртежа „То је мој Мексико“

Амбасада Мексика у Београду посредством Министарства просвјете и спорта Црне Горе обавјештава све заинтересоване о могућности учешћа на 16-ом конкурсу дјечијег цртежа „То је мој Мексико“. На овом конкурсу могу да учествују дјеца из цијелог свијета која имају између 7 и 11 година. Ове године тема конкурса је „5. мај: 150. годишњица од битке у Пуебли“.

31.01.2012.

Позив ученицима за учешће на 40. Међународној дјечјој изложби лијепе умјетности ЛИДИЦЕ 2012

Међународна дјечја изложба лијепе умјетности ЛИДИЦЕ се организује у знак сјећања на дјецу из чешког села Лидице које су убили њемачки нацисти 1942. године. Сваке године дјеца из више земаља са свих континената учествују на изложби, добро познатој широм свијета.