Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

06.02.2013.

Љетњи курс модерних грчких студија „ΘΥΕΣΠΑ 2013”

Национални и каподистријски универзитет у Атини организује Љетњи курс модерних грчких студија „ΘΥΕΣΠΑ 2013”, у периоду од 3. јуна до 11. јула 2013. године. Семинар је намијењен студентима основних и постдипломских студија, као и наставном особљу са одсјека који се односе на грчке студије.

04.02.2013.

АЦЕС│Академија за школе из централне Европе – Разлози и циљеви

АЦЕС је иницијатива ЕРСТЕ фондације коју реализује организација Интеркултуреллес Зентрум, у сарадњи са организацијом Вчели дом. Ова иницијатива је, такође, подржана и од стране министарстава задужених за образовање, у свим земљама учесницама.

31.01.2013.

17. Међународно ликовно такмичење за дјецу и омладину „Увијек зелено, увијек плаво“, Торуњ, Пољска

Галерија и Центар дјечије ликовне умјетности у Торуњу, Пољска, организују 17. Међународно ликовно такмичење за дјецу и омладину „Увијек зелено, увијек плаво“. Овогодишње такмичење је, попут претходних, посвећено теми екологије, заштити животне средине и природе која нас окружује. Тема такмичења је „Вода – живот и елемент“.

24.12.2012.

Одржана Конференција „Укључивање ромске и египћанске ђеце у васпитно-образовни систем у Црној Гори: добре праксе и научене лекције“

Конференција под називом „Укључивање ромске и египћанске ђеце у васпитно-образовни систем у Црној Гори: добре праксе и научене лекције” одржана је у петак, 21. децембра 2012. године у Хотелу “Црна Гора” у Подгорици, у сарадњи Министарства просвјете Црне Горе и Саве тхе Цхилдрен за śеверозападни Балкан.

20.12.2012.

Најава: Конференција „Укључивање ромске и египћанске ђеце у васпитно-образовни систем у Црној Гори: добре праксе и научене лекције“

Министарство просвјете Црне Горе и Саве тхе Цхилдрен за śеверозападни Балкан организују Конференцију „Укључивање ромске и египћанске ђеце у васпитно-образовни систем у Црној Гори: добре праксе и научене лекције“, 21. децембра 2012. године, Хотел „Црна Гора“, Подгорица.

20.12.2012.

Најава: Конференција „Укључивање ромске и египћанске ђеце у васпитно-образовни систем у Црној Гори: добре праксе и научене лекције“

Министарство просвјете Црне Горе и Саве тхе Цхилдрен за śеверозападни Балкан организују Конференцију „Укључивање ромске и египћанске ђеце у васпитно-образовни систем у Црној Гори: добре праксе и научене лекције“, 21. децембра 2012. године, Хотел „Црна Гора“, Подгорица.

18.12.2012.

Међународна ликовна изложба „13. новембар“, Скопље, Македонија

Дјечији ликовни центар и Асоцијација наставника ликовне умјетности из Скопља, Македонија, позивају на учешће на Међународној ликовној изложби „13. новембар“. У питању је традиционална изложба поводом Дана независности Скопља на којом могу учествовати ђеца предшколског узраста, као и основци и средњошколци (од 4 до 20 година).

11.12.2012.

Интернет курс УНИТАР

Тим Програма мултилатералне дипломатије (МДП) са Института УН за обуку и истраживања (УНИТАР) организоваће нови интернет курс под називом "Увод у систем Уједињених нација" који ће се одржати у периоду од 4. фебруара до 17. марта 2013. године. Овај курс намијењен је онима који раде у јавном или приватном сектору, укључујући дипломате почетног и средњег нивоа, службенике државне управе, студенте постдипломских студија и особље невладиних организација. Курс је нарочито намијењен онима чији су послови, односно студије повезане са радом Уједињених нација.

27.11.2012.

Конкурс за пројекте у области истраживања образовања у оквиру организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД)

ОЕЦД је покренула нови програм стипендија ОЕЦД Тхомас Ј. Алеxандер чији је циљ подршка појединцима у спровођењу квантитативног, на чињеницама заснованог истраживања о образовању, прије свега у економијама у развоју. Програм носи име бившег директора ОЕЦД-овог департмана за образовање, запошљавање, рад и социјалне послове. Стипендисти ће имати могућност да раде у сједишту ОЕЦД са тимом аналитичара. Програм обезбјеђује финансирање пројеката у трајању до једне године, укључујући и вријеме проведено у сједишту ОЕЦД у Паризу

19.11.2012.

Стипендије Бритисх Сцхоларсхип Труст

Министарство просвјете и спорта Црне Горе обавјештава да ће британска фондација Бритисх Сцхоларсхип Труст, за академску 2013/14. годину , додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеца Стипендије су намијењене постдипломским усавршавањима/истраживањима из свих области, а период реализације је октобар 2013 - октобар 2014.г..