Мања слова Већа слова РССЗакон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

11.12.2012.

Интернет курс УНИТАР

Тим Програма мултилатералне дипломатије (МДП) са Института УН за обуку и истраживања (УНИТАР) организоваће нови интернет курс под називом "Увод у систем Уједињених нација" који ће се одржати у периоду од 4. фебруара до 17. марта 2013. године. Овај курс намијењен је онима који раде у јавном или приватном сектору, укључујући дипломате почетног и средњег нивоа, службенике државне управе, студенте постдипломских студија и особље невладиних организација. Курс је нарочито намијењен онима чији су послови, односно студије повезане са радом Уједињених нација.

27.11.2012.

Конкурс за пројекте у области истраживања образовања у оквиру организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД)

ОЕЦД је покренула нови програм стипендија ОЕЦД Тхомас Ј. Алеxандер чији је циљ подршка појединцима у спровођењу квантитативног, на чињеницама заснованог истраживања о образовању, прије свега у економијама у развоју. Програм носи име бившег директора ОЕЦД-овог департмана за образовање, запошљавање, рад и социјалне послове. Стипендисти ће имати могућност да раде у сједишту ОЕЦД са тимом аналитичара. Програм обезбјеђује финансирање пројеката у трајању до једне године, укључујући и вријеме проведено у сједишту ОЕЦД у Паризу

19.11.2012.

Стипендије Бритисх Сцхоларсхип Труст

Министарство просвјете и спорта Црне Горе обавјештава да ће британска фондација Бритисх Сцхоларсхип Труст, за академску 2013/14. годину , додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеца Стипендије су намијењене постдипломским усавршавањима/истраживањима из свих области, а период реализације је октобар 2013 - октобар 2014.г..

29.10.2012.

Стипендије Владе Румуније намијењене страним грађанима, за академску 2013/2014. годину

Министарство вањских послова (МАЕ) и Министарство образовања, истраживања, младих и спорта (МЕЦТС) додијелиће 85 стипендија за редовне И постдипломске студије у Румунији градјанима из земаља које нису чланице ЕУ (без обзира на земљу пребивалишта). Приоритет ће се дати градјанима из земаља које нису чланице ЕУ, а са којима Румунија нема уговора у области културе и образовања.

29.10.2012.

Двогодишњи постдипломски курс - Јоинт Интернатионал мастер у области Интеграција паметних система

Конзорцијум, састављен од три угледне европске институције: Хеирот-Wатт Универзитет (Шкотска), Вестволд Университy Цоллеге (Норвешка) и Универзитет технологије и економије Будимпешти (БМЕ) (Мадјарска) позива кандидате високог калибра на двогодишњи постдипломски курс - Јоинт Интернатионал мастер у области Интеграција паметних система, а у оквиру Мастер програма Ерасмус Мундус.

05.10.2012.

Конкурс за пројекте у оквиру програма цјеложивотног учења (ЕАЦ/С07/12)

Извршна агенција за образовање, аудиовизуелну умјетност и културу објавила је конкурс за 2013. годину за пројекте у оквиру програма цјеложивотног учења. Конкурс је отворен за централизоване акције (мултилатералне пројекте, мултилатералне мреже и пратеће мјере) у оквиру подпрограма и трансверзалних програма.

14.09.2012.

САОПШТЕЊЕ: Министар Стијеповић примио добитника бронзане медаље на Међународној олимпијади знања

САОПШТЕЊЕ: Министар Стијеповић примио добитника бронзане медаље на Међународној олимпијади знања

Министар просвјете и спорта господин Славољуб Стијеповић примио је данас Петра Тадића ученика Гимназије „Стојан Церовић“ из Никшића који је освојио бронзану медаљу на 43. Међународној олимпијади из физике у јулу 2012. године која се одржавала у Естонији.

07.09.2012.

ЦРНОГОРСКО-ЊЕМАЧКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП »КОТОР 2012«

Министарство просвјете и спорта и Завод за школство заједно са Министарством одбране, Народним савезом за бригу о њемачким ратним гробљима из СР Њемачке, и уз сарадњу са Филозофским факултетом и другим актерима реализовали су ЦРНОГОРСКО-ЊЕМАЧКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП – КОТОР 2012 у периоду од 26. августа до 2. септембра 2012. Године. Учесници кампа су били смјештени у Дому ученика и студената „Спасић – Машера“ – Котор.

06.09.2012.

А-СМИЛЕ: Америчко-црногорски омладински лидерски програм размјене (А-СМYЛЕ)

Обавјештавамо Вас да је и ове године објављен конкурс за Амерички омладински лидерски програм размјене за Црну Гору и Србију (Америцан Сербиа анд Монтенегро Yоутх Леадерсхип Еxцханге – А-СМYЛЕ) који се односи на ученике првог и другог разреда средњих школа у Црној Гори.

29.06.2012.

САОПШТЕЊЕ: Одржана Конференција поводом завршетка пројекта ТОУР.РЕГ

САОПШТЕЊЕ: Одржана Конференција поводом завршетка пројекта ТОУР.РЕГ

Поводом завршетка седмогодишњег Пројекта ТОУР.РЕГ, у Министарству просвјете и спорта, 29. јуна 2012. године, одржана је Конференција у организацији КултурКонтакт Аустрија у сарадњи са Министарством просвјете и спорта Црне Горе и Центром за стручно образовање. Ради се о Пројекту који је финансиран је од стране Аустријске агенције за развој - Аустриан Девелопмент Агенцy (АДА), као и Министарства просвјете, умјетности и културе, а имплементира се од стране КултурКонтакт-а Аустрија у сарадњи са к-едуцатион пројектним канцеларијама и партнерима у земљама учесницама.