Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Представници Министарства просвјете на Радионици о људским праваима „Спеак Трутх то Поwер“

Представници Министарства просвјете на Радионици о људским праваима „Спеак Трутх то Поwер“
Датум објаве: 28.01.2020 13:04 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Предтсванице Министарства просвјете Милица Пајовић и  Завода за школство Видосава Кашћелан, присуствовале су радионици на тему људских права „Спеак Трутх то Поwер“  која је, у организацији Фондације Заједничко друштво и вриједности Сарајево и Фондације Роберт Ф. Кеннедy, одржана у Сарајеву од 26. до 28. јануара.

Фондација Роберт Ф. Кеннедy 'Хуман Ригхтс' (РФК ХР) је креирала програм '' Спеак Трутх то Поwер'' који представља иницијативу за образовање о људским правима. Циљ програма је образовање наставника/ца али и осталих о људским правима и јачање њихових капацитета као будућих активиста и бораца за људска права.

Користећи приче и искуства бранитеља људских права из цијелог свијета, Фондација РФК ХР пружа младим људима алате који су потребни да се супротставе савременим злоупотребама и кршењима људских права у свијету.

Радионица је била намијењена наставницима основих и средњих школа различитих струка и представницима невладиног сектора, а реализовале су је екперткиње Фондације РФК ХР из САД-а.

Ово је била прилика да представнице из Црне Горе представе начин примјене програма о људским правима у настави, сарадњу са НВО, као и љетње академије које су биле посвећене добрим дијелом овом питању. Такође, сагледани су правци даље регионалне сарадње и повезивања програма „Спеак Трутх то Поwер“ са црногорским образовним ситемом.

Фондација Заједничко друштво и вриједности (ССВСА) Сарајево је непрофитна организација. Главни циљ Фондације је промоција концепта заједничких друштава и стварање заједничких вриједности, не само у Босни и Херцеговини и у регији Балкана, већ и широм свијета.