Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Међународни конкурс „Реците свијету о Русији“

Међународни конкурс „Реците свијету о Русији“
Датум објаве: 17.09.2019 14:43 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете Руске Федерације у сарадњи са Националном родитељском асоцијацијом за социјалну подршку породице и заштиту породичних вредности и Академијом за иновативно образовање и развој, организују међународно такмичење „Реците свијету о Русији“.

Циљеви такмичења су формирати код младих грађана друштвено значајне вриједности, вјеровања и ставове, поштовање за културну и историјску прошлост, као и традицију Русије и осталих земаља. Такође, главни циљ овог конкурса је развој пријатељских односа између народа, те поштовање националне, вјерске и расне различитости.

Услови за учешће на конкурсу:
Право учешћа на конкурсу имају дјеца до 10 година (прва категорија), од 11-14 година (друга категорија), млади од 15-17 година (трећа категорија), и одрасли од 18+ година (четврта категорија).
Такмичење се организује у двије категорије:
1. Видео презентација „Реците свијету о Русији“. (Видео или анимирани филм у којем се истиче позитиван моменат из живота такмичара, историја земље или осјећања и повезаност са домовином).

Услови:
- Видео презентација не треба бити дужа од 90 секунди;
- Видео презентација треба бити на енглеском или француском језику са руским преводом. Дјеца до 11 година могу представити свој рад на руском са енглеским (француским) преводом;
- Такмичарев преглед о учешћу на такмичењу треба доставити уз рад;
- Техничке карактеристике: видео треба да буде у АЦИ. ФЛВ, МП4, МОВ формату, величине не преко 100 МБ.

2. Писани текст на доступној онлине страници „Реците свијету о Русији“, у којем се истиче позитиван моменат из живота такмичара, историја земље или осјећања и повезаност са домовином).
Услови:
- Рад треба да садржи текстуалне информације и илустрације, величине А4 формата;
- Рад треба написати на енглеском (француском) језику, и на руском језику (друга страница);
- Такмичарев преглед о учешћу на такмичењу треба доставити уз рад;
- Техничке карактеристике: ПДФ, ПНГ, ЈПЕГ.

Конкурс је отворен до 20. септембра 2019. године. Апликациону форму са пратећим радом и такмичаревим прегледом о учешћу на такмичењу је потребно поднијети не касније од наведеног датума а подноси се онлине на сљедећој wеб страници:
хттпс://цлцк.ру/ГXгУа