Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Нови пројекат Министарства просвјете и УНИЦЕФ-а: квалитетно планирање и буџетирање образовних пројеката

Нови пројекат Министарства просвјете и УНИЦЕФ-а: квалитетно планирање и буџетирање образовних пројеката
Датум објаве: 17.09.2018 14:44 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете сарађиваће са УНИЦЕФ-ом како би се унаприједили капацитети за планирање и буџетирање пројеката у области просвјете. То је поручено са састанка министра просвјете др Дамира Шеховића са шефом канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори Осамом Макави Когалијем и савјетником за образовање при Канцеларији УНИЦЕФ-а за Европу и Југоисточну Азију Пармосивом Собрајном.

Наиме, двије стране су у процесу израде предлога пројекта техничке помоћи од стране УНИЦЕФ-а, којим би се ојачали капацитети образовних установа у мобилисању и коришћењу средстава намијењених образовном систему. Прелиминарне области на које ће могуће бити стављен фокус Пројектом су: предшколско и инклузивно образовање, те превенција раног напуштања школовања, квалитет наставног процеса и запошљивост.

Министар Шеховић се раније ове године сусрео са директором УНИЦЕФА-а за Европу и Централну Азију, када је иницијално и договорен поменути пројекат, чији је основни циљ: подршка УНИЦЕФ-а за израду пројектних предлога за ЕУ средства, те подршка за развој програма сарадње са Свјетском банком и другим међународним институцијама, организацијама и донаторима.

Саговорници су се сложили да Пројекат ових размјера и значаја доводи пратнерство Министарства и УНИЦЕФ-а на нови ниво, те да је план да се у најскоријем року финализује пројектни задатак.

ПР служба Министарства просвјете