Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Prvo crnogorsko takmičenje u frizbiju

Najava: Prvo crnogorsko takmičenje u frizbiju
Datum objave: 24.11.2017 14:10 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Sjutra, 25. novembra, od 11:00 – 17:30 sati u sali Gimnazije „Slobodan Škerović“ biće organizovano Prvo crnogorsko takmičenje u frizbiju. Takmičiće se školski timovi Osnovnih škola „Marko Miljanov“, „Pavle Rovinski“, „Sutjeska“, „Maksim Gorki“ i Srednje građevinsko-geodetske škole „Marko Radević“ iz Podgorice. Ulaz je besplatan, a između utakmica će biti organizovano takmičenje sa nagradama.

Naime, projekta „Novi pristup sportu“ koji se realizuje sa organizacijom „10 Million Discs“ uz podršku Ambasade SAD u Crnoj Gori, te Ministarstva prosvjete i Ministarstva sporta, od 5. oktobra ove godine posjećuju osnovne i srednje škole širom Crne Gore sa misijom predstavljanja ovog sporta.

Ultimativni frizbi je timski sport koji se igra frizbijem, bez fizičkog kontakta među igračima. Poeni se postižu kao i u američkom fudbalu, hvatajući disk na kraju terena. U 2015. ultimativni frizbi je postao prvi sport koji se igra bez sudije, a koji je dobio trajno Olimpijsko priznanje. To znači da su i na nivou svjetskog šampionata igrači na terenu odgovorni za rješavanje međusobnih sporova, što ga čini sredstvom za podučavanje mladih ovim principima.