Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржана конференција "Искуства у повлачењу средстава ЕУ - изазови, могућности и модели добре праксе"

Одржана конференција "Искуства у повлачењу средстава ЕУ - изазови, могућности и модели добре праксе"
Датум објаве: 17.11.2017 19:00 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Конференција на тему “Искуства у повлачењу средстава ЕУ - изазови, могућности и модели добре праксе", одржана је 16. и 17. новембра у Колашину, у организацији НВО ФОРС Монтенегро.

Конференција је одржана у циљу промовисања доступне подршке Европске уније корисницима из Црне Горе, представљања примјера добре праксе у коришћењу средстава Европске уније, размјене искустава са корисницима из земаља региона и идентификације главних изазова за успјешно коришћење подршке, као и препорука за њено унапређење.

Током првог дана Конференције представници министарстава просвјете, културе, рада и социјалног старања и европских послова разговарали су са учесницима о могућностима у оквиру финансијске перспективе 2014-2020 и искуствима и примјерима добре праксе у коришћењу средстава Европске уније. Подијелили су своја досадашња искуства и планове за наредни период с посебним освртом на могућности учешћа невладиних организација у програмима ЕУ.

ПР служба Министарства просвјете

Други дан Конференције био је резервисан за дискусију о децентрализованом систему управљања средствима ЕУ, начину информисања могућих корисника и јавности о доступној подршци, као и за искуства и научене лекције невладиних организација у спровођењу пројеката.

Конференција је окупила представнике организација цивилног друштва, локалне и државне управе, јавних институција и предузећа, образовних институција, донатора и медија, из Црне Горе и земаља региона.

Уводна обраћања имали су шеф Делегације Европске уније у Црној Гори Аиво Орав, амбасадор Бугарске у Црној Гори Младен Червењаков, представник амбасаде Хрватске у Црној Гори Хрвоје Вуковић, предсједница Општине Колашин Жељка Вуксановић, државна секретарка у Министарству европских послова Марина Вујачић и Веселин Штурановић из НВО ФОРС Монтенегро.