Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Представници црногорских школа на свечаној Академији АЦЕС-а

Представници црногорских школа на свечаној Академији АЦЕС-а
Датум објаве: 05.10.2017 17:00 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Представници школа чији су пројекти изабрани на овогодишњем конкурсу програма ацес – дјелуј локално (Академија школа Централне Европе) су учествовали на свечаној Академији, која је одржана у периоду од 25. до 29. септембра 2017. године у Сенецу, у Републици Словачкој.

На конкурсу је, од преко 120 пристиглих пројеката, одабрано 40 пројеката из 15 земаља, од чега су 3 из Црне Горе. То су: Хеалтх = Хеад + Хеарт + Хандс, ЈУ ОШ “Милија Никчевић”, Никшић, Ин оур схоес, ЈУ ОШ “Божидар Вуковић Подгоричанин”, Подгорица, и Wе хаве а проблем, лет’с трy то фиx ит!, ЈУ СМШ „Данило Киш“, Будва.

ПР Служба

Тимови, сачињени од једног представника ученика и једног наставника, били су у прилици да представе своје пројекте, упознају се са новим креативним наставним методама, размијене искуства и осмисле стратегије за даљу имплементацију пројеката заједно са представницима других школа из земаља учесница.

Учешће у оваквим пројектима представља изузетну прилику за ученике и наставнике да продубљују своја знања из појединих области, оснажују своје социјалне вјештине, развијају различите компетенције и, кроз дружење са вршњацима из још четрнаест земаља Централне Европе, стичу нова нова знања која ће искористити за своје дјеловање у циљу постизања одрживог друштвеног развоја.

Пројекте финансира Ерсте фондација, координира Интеркултуреллес Зентрум из Беча у сарадњи са Надациа Словенскеј спорител’не из Републике Словачке и подржани су од стране Министарства просвјете Црне Горе.