Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић и Кемп: Настава енглеског језика значајно унапријеђена

Шеховић и Кемп: Настава енглеског језика значајно унапријеђена
Датум објаве: 05.10.2017 11:05 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Настава енглеског језика на свим нивоима образовања знатно је унапријеђена овогодишњом реформом и један је од заједничких приоритета Црне Горе и Велике Британије у области образовања, закључено је на данашњем састанку министра просвјете др Дамира Шеховића, амбасадорке Велике Британије у Црној Гори Њ.Е. Елисон Кемп и директорице Канцеларије Британског савјета у Црној Гори Вање Маџгаљ. 

Министар Шеховић је изразио задовољство због плодотворне дугогодишње сарадње коју Министарство остварује са Британским Савјетом и Амбасадом. Он је нагласио да је кроз реформу система образовања енглески језик јасно позициониран као обавезан први страни језик који се изучава од првог разреда основне школе. Поред тога, пружена је могућност изучавања енглеског језика у предшколском образовању. Шеховић је похвалио резултате пројеката на којима су Министарство и образовне институције радили у сарадњи са Британским савјетом у претходном периоду. 

Он је истакао значај пилот пројекта наставе на енглеском језику који се од ове године примјењује у четири црногорске основне школе. 

Директорица Канцеларије Британског савјета, Вања Маџгаљ представила је резултате досадашњих активности, као и могућности за сарадњу у наредном периоду у којем ће фокус бити на развијању кључних вјештина код ученика у контексту компетенција за 21. вијек. 

Амбасадорка Кемп је истакла важност реформе у дијелу који се тиче изучавања енглеског језика као једног од кључних фактора за даљи едукативни и професионални развој црногорских ученика. Овом приликом амбасадорка је уручила министру Шеховићу званични позив за присуство Глобалном образовном форуму који одржава у Лондону, почетком 2018. године.

Саговорници су изразили увјерење да ће се заједничким напорима у наредном периоду наставити са усавршавањем наставе на енглеском језику, при чему ће акценат бити на стицању функционалних знања.

ПР Служба Министарства просвјете