Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

У ЈУ ОШ “Милија Никчевић” одржано предавање на тему "Живот са дијабетесом" у оквиру Пројекта “Здравље = глава + срце + руке”

У ЈУ ОШ “Милија Никчевић” одржано предавање на тему "Живот са дијабетесом" у оквиру Пројекта “Здравље = глава + срце + руке”
Датум објаве: 22.09.2017 09:44 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У ЈУ ОШ “Милија Никчевић” 19. септембра одржано  је предавање на тему "Живот са дијабетесом", у оквиру Пројекта “Здравље = глава + срце + руке”. Предавање је било намијењено ученицима В, ВИИ и ИX разреда.

Пројекат се реализује у оквизу програма “АЦЕС – дјелуј локално”, а финансира га ЕРСТЕ фондација, координира Интеркултуреллес Зентрум у сарадњи са Надациа Словенскеј спорител'не, уз подршку Министарства просвјете Црне Горе. Партнери у реализацији пројекта су ЈУ Специјална болница за плућне болести „Др Јован Булајић“ у Брезовику, Никшућ, и Удружење наставника енглеског језика Црне Горе ЕЛТАМ.

ПР служба Министарства просвјете

Докторица Драгица Гудељ, из партнерске организације ЈУ Специјална болница за плућне болести „Др Јован Булајић“ је ученицима приближила карактеристике шећерне болести, како би могли боље разумјети своје вршњаке који се суочавају са дијабетесом на свакодневном нивоу. Презентација је заснована на резултатима истраживања, спроведеног у ЈУ ОШ "Милија Никчевић", о тренутном знању о дијабетесу. 

"АЦЕС - дјелуј локално" је нови програм ацес-а (Академије школа Централне Европе). Намијењен је школама и локалној заједници у виду подршке пројектима који су усмјерени на релевантне друштвене изазове у њиховој околини. Позив нуди конкретне могућности за предузимање активности од стране ученика и наставника у Централној и Југоисточној Европи кроз стварање нових међусекторских партнерстава са заједницом и оснаживање свих учесника у циљу одрживог друштвеног развоја.