Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић и Дурмиши: Регионална сарадња установа високог образовања приоритет

Шеховић и Дурмиши: Регионална сарадња установа високог образовања приоритет
Датум објаве: 09.05.2017 12:04 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Сарадња у области високог образовања од суштинског је значаја за регион у дијелу који се тиче рангирања установа високог образовања и мобилности студената, закључено је данас на сатстанку министра просвјете др Дамира Шеховића и амбасадора Републике Косово у Црној Гори, Њ.Е. Скендера Дурмишија.

Министар Шеховић је поручио да би односи Косова и Црне Горе у области образовања требало да буду садржајнији, а основ за њихово унапређење биће споразум на којем ће се радити у наредном периоду.

Он је представио амбасадору правце реформе образовања коју Министарство спроводи кроз измјену системских закона и нагласио да ће за регионалну сарадњу од нарочите важности бити формирање агенције која ће се бавити рангирањем установа високог образовања у региону како би се осигурао одређени ниво квалитета образовања које ове установе пружају.

Шеховић је рекао да је Министрство отворено за сарадњу и изразио очекивање да ће ускоро бити уприличен састанак са министром образовања Републике Косово како би се утврдили правци даље сарадње.

Амбасадор Дурмиши је изразио задовољство због традиционално добрих односа двију земаља додавши да ће у току свог мандата учинити све напоре како би се сарадња на нивоу образовања унаприједила.

Он је истакао да улагање у образовање даје резултате на дуже стазе, а да мобилност студената и сарадња на нивоу високог образовања, поред користи за образовне системе, додатно учвршћују културне везе између народа Косова и Црне Горе.

ПР сужба Министарства просвјете