Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović i Durmiši: Regionalna saradnja ustanova visokog obrazovanja prioritet

Šehović i Durmiši: Regionalna saradnja ustanova visokog obrazovanja prioritet
Datum objave: 09.05.2017 12:04 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Saradnja u oblasti visokog obrazovanja od suštinskog je značaja za region u dijelu koji se tiče rangiranja ustanova visokog obrazovanja i mobilnosti studenata, zaključeno je danas na satstanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića i ambasadora Republike Kosovo u Crnoj Gori, NJ.E. Skendera Durmišija.

Ministar Šehović je poručio da bi odnosi Kosova i Crne Gore u oblasti obrazovanja trebalo da budu sadržajniji, a osnov za njihovo unapređenje biće sporazum na kojem će se raditi u narednom periodu.

On je predstavio ambasadoru pravce reforme obrazovanja koju Ministarstvo sprovodi kroz izmjenu sistemskih zakona i naglasio da će za regionalnu saradnju od naročite važnosti biti formiranje agencije koja će se baviti rangiranjem ustanova visokog obrazovanja u regionu kako bi se osigurao određeni nivo kvaliteta obrazovanja koje ove ustanove pružaju.

Šehović je rekao da je Ministrstvo otvoreno za saradnju i izrazio očekivanje da će uskoro biti upriličen sastanak sa ministrom obrazovanja Republike Kosovo kako bi se utvrdili pravci dalje saradnje.

Ambasador Durmiši je izrazio zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih odnosa dviju zemalja dodavši da će u toku svog mandata učiniti sve napore kako bi se saradnja na nivou obrazovanja unaprijedila.

On je istakao da ulaganje u obrazovanje daje rezultate na duže staze, a da mobilnost studenata i saradnja na nivou visokog obrazovanja, pored koristi za obrazovne sisteme, dodatno učvršćuju kulturne veze između naroda Kosova i Crne Gore.

PR sužba Ministarstva prosvjete