Manja slova Veća slova RSS

>

Ministar Šehović sa predsjednikom sindikata prosvjetnih radnika Turske: Sindikati da zajedno sa Vladom pronalaze najbolja rješenja

Ministar Šehović sa predsjednikom sindikata prosvjetnih radnika Turske: Sindikati da zajedno sa Vladom pronalaze najbolja rješenja
Datum objave: 08.05.2017 13:54 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Razmjena iskustava sindikata prosvjetnih radnika Crne Gore i Turske značajna je za pronalaženje boljih rješenja za podizanje kvaliteta života i uslova rada prosvjetnih radnika, zaključeno je danas na sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića, predsjednika Sindikata prosvjetnih radnika Crne Gore Zvonka Pavićevića i presjednika Konfederacije sindikata javne uprave i predsjednika Sindikata prosvjetnih radnika Turske Alija Jalčina sa saradnicima.

Ministar Šehović je upoznao predstavnike turskog sindikata sa plodnom saradnjom koju Ministarstvo ima sa Sindikatom prosvjetnih radnika Crne Gore, sa kojim zajednički pronalaze najbolja rješenja za položaj prosvjetnih radnika, kao i za obrazovni sistem u cjelini.

“Posebno me raduje što naš sindikat razvija plodnu međunarodnu saradnju koja je sa turskim sindikatom frormalizovana nedavno potpisanim Protokolom o saradnji između ova dva sindikata. Protokol predstavlja dobar osnov za konkretniju saradnju sindikata, kojoj će Ministarstvo prosvjete pružiti punu podršku”, rekao je ministar.

On je izrazio očekivanje da će uskoro biti upriličen sastanak sa ministrom obrazovanja Turske, kojim bi se doprinijelo ne samo punoj implementaciji prethodno potpisanog Protokola o saradnji dva sindikata, već i stvorile pretpostavke za konkretniju saradnju između dviju država u oblasti obrazovanja.

PR služba Ministarstva prosvjete

Takođe, ministar Šehović je upoznao predstavnike turskog sindikata prosvjetnih radnika sa odličnim odnosima Crne Gore i Turske baziranim na ekonomskoj sardnji, istakavši posebno važnim ulaganje turske agencije TIKA u obrazovni sistem Crne Gore.

Presjednik Konfederacije sindikata javne uprave i predsjednik Sindikata prosvjetnih radnika Turske Ali Jalčin predstavio je turski prosvjeteni sindikat rekavši da je to najveći sindikat u Turskoj sa tradicijom dugom 25 godina.

On je pohvalio saradnju sa crnogorskim Sindikatom prosvjetnih radnika sa kojim dijeli zajednički stav o tome da su sindikati ne postoje samo radi kritikovanja, već da bi aktivno pronalazili rješenja za pitanja prosvjetnih radnika.

Sastanku su prisustvovali i generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih Veljko Tomić, potpedsjednik turskog Sindikata Hasan Jalčin Jajla, predsjednik Glavnog odbora Sindikata prosvjetnih radnika Crne Gore Predrag Raznatović i potpredsjednici Sindikata Nikolaj Knežević, Slavka Bošković i Stanka Vukčević.

PR sužba Ministarstva prosvjete