Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић-Уехара: Даље проширивати сарадњу у образовању

Шеховић-Уехара: Даље проширивати сарадњу у образовању
Датум објаве: 20.01.2017 15:28 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Црна Гора и Сједињење Америчке Државе наставиће чврсту сарадњу у образовању и радити на њеном даљем проширењу, како у области размјене ученика и студената, тако и када је ријеч о образовној инфраструктури, закључено је на данашњем састанку министра просвјете др Дамира Шеховића са амбасадорком САД у Црној Гори Њ. Е. Маргарет Ен Уехара.

Овом приликом разговарано је и о Меморандуму о разумијевању између двије владе о Фулбрајт програму академске размјене, који је у финалној фази усаглашавања. Меморандум је изузетно значајан за Црну Гору, имајући у виду да ће унаприједити квалитет академског особља и студената кроз размјену, а истовремено ојачати сарадњу у области пројеката.

С обзиром на све већи број младих из наше земље заинтересованих за студирање у САД, министар Шеховић је иницирао разматрање начина на које двије владе могу помоћи да се унаприједе могућности за школовање црногорских студената у Америци.

Амбасадорка Маргарет Ен Уехара је истакла приватно-јавна партнерства као један од важних модела сарадње у образовању. Министар Шеховић је изложио приоритете Министарства просвјете за 2017. годину, а договорено је и да, поред већ планираних активности, Министарство предложи одређени број краткорочних пројеката за сарадњу са Амбасадом.

Министар Шеховић изразио је задовољство резултатима досадашњих заједничких активности и сарадње у области просвјете, а изражено је увјерење да ће они бити унапређивани и у предстојећем периоду.

ПР служба Министарства просвјете