Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министар Шеховић се састао с амбасадором Велике Британије

Министар Шеховић се састао с амбасадором Велике Британије
Датум објаве: 16.12.2016 17:07 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић састао се данас с Њ. Е. Јаном Робертом Витингом, амбасадором Велике Британије у Црној Гори и директорицом Британског савјета Вањом Маџгаљ са којима је разговарао о сарадњи, с посебним освртом на Пројекат реформе енглеског језика у образовно-васпитним установама.

Министар Шеховић је захвалио Њ. Е. амбасадору Витингу на подршци коју Амбасада Велике Британије и Британски савјет пружају у побољшању квалитета наставе енглеског језика у црногорским школама. Он је додао да ће Министарство наставити с активностима које су на овом пољу започете у претходном периоду како би се остварио крајњи циљ реформе, а то је стицање примјењивог знања из енглеског језика ученика у црногорском образовном систему.

Шеховић је нагласио да је познавање енглеског језика од велике важности за мобилност ученика и њихово даље усавршавање.

Њ. Е. амбасадор Витинг је честитао је министру Шеховићу ступање на дужност и изразио задовољство због помоћи коју Амбасада Велике Британије пружа црногорском образовном систему када је ријеч о енглеском језику. Амбасадор је нагласио да ће се оваква традиција наставити.

Овом приликом амбасадор Витинг је упутио позив министру Шеховићу да присуствује Свјетском форуму у области образовања који ће се одржати у јануару 2017. године у Лондону.

Директорица Британског савјета Вања Маџгаљ представила је активности у оквиру Пројекта реформе енглеског језика у основним и средњим школама који Министарство просвјете спроводи у сарадњи са Британским савјетом.

ПР служба Министарства просвјете