Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Министар Шеховић се састао са амбасадором Турске, представницима Агенције ТИКА и директором Турског културног центра

Саопштење: Министар Шеховић се састао са амбасадором Турске, представницима Агенције ТИКА и директором Турског културног центра
Датум објаве: 15.12.2016 17:09 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић примио је данас, 15. децембра амбасадора Републике Турске у Црној Гори Њ. Е. Серхата Галипа, координатора Турске агенције за међународну сарадњу и координацију ТИКА Ахмета Алтуна и директора Турског културног центра „Yунус Емре“ Џихана Оздемира са којима је разговарао о унапређењу сарадње у области образовања.

Министар Шеховић је изразио задовољство због одличне сарадње двију земаља нарочито на пољу образовања и захвалио представницима Републике Турске што су препознали важност улагања у образовни систем. Он је нагласио да је Влада Црне Горе до сада знатно улагала у инфраструктуру образовних установа у чему је имала и велику подршку Агенције ТИКА и Републике Турске. “Улагање у образовни систем представља најбољу инвестицију за будућност једне државе”, рекао је Шеховић истичући да ће активности Министарства просвјете и у наредном периоду бити усмјерене на подизање квалитета образовања.

ПР служба Министарства просвјете

Амбасадор Републике Турске у Црној Гори Њ. Е. Серхат Галип честитао је министру Шеховићу ступање на дужност и изразио наду да ће сарадња бити добра као и до сада. Он је рекао да ће Република Турска наставити да улаже у црногорски образовни систем.

Координатор Агенције ТИКА Ахмет Алтун нагласио је да ће Агенција наставити да пружа подршку Министарству просвјете посебно у области школске инфраструктуре.

Директор Турског културног центра „Yунус Емре“ Џихан Оздемир упознао је министра Шеховића са мисијом ове установе, и истакао да је управо она мост који спаја двије земље на пољу културе и образовања.

Саговорници су се сагласили да у наредном периоду треба још више јачати сарадњу у области високог образовања, а посебно у дијелу мобилности студената.

На састанку је такође било ријечи и о могућностима изучавања турског језика као изборног предмета у појединим школама.

ПР служба Министарства просвјете