Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Министар Бошковић се састао са амбасадором НР Кине

Саопштење: Министар Бошковић се састао са амбасадором НР Кине
Датум објаве: 28.09.2016 19:53 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министар просвјете мр Предраг Бошковић састао се данас, 28. септембра у просторијама Министарства са амбасадором НР Кине у Црној Гори Њ.Е. Цуи Зхиwеи.

Министар Бошковић је захвалио Њ. Е. амбасадору Зхиwеи на подршци коју НР Кина пружа Црној Гори у свим областима, а нарочито када је ријеч о образовању. Он је рекао да технолошка искуства Кине у образовном систему на свим нивоима могу бити од посебног значаја у процесу реформе образовног система Црне Горе и нагласио да управо у овој области очекује интензивнију сарадњу у наредном периоду.

Министар је упознао амбасадора НР Кине са постигнућима у области образовања и нагласио да је Влада Црне Горе ставила акценат на подизање квалитета образовања и у инфраструктуру објеката образовно-васпитних установа уложила преко 50 милиона еура.

Амбасадор НР Кине похвалио је одличну сарадњу двију држава. Он је нагласио важност размјене студената и рекао да је од великог значаја Катедра за црногорски језик и књижевност која ће ускоро бити отворена на "Беијинг Фореигн Студиес Университy“ у Пекингу. Њ. Е. амбасадор Зхиwеи је истакао да ће НР Кина и у наредном периоду подржавати црногорски образовни систем кроз размјену студената, инфраструктурна улагања и друге видове сарадње који ће унаприједити ову област.

 

ПР служба Министарства просвјете