Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Почасни конзулат Црне Горе у Израелу донирао основним школама дјечије књиге “Кад тата порасте”

Саопштење: Почасни конзулат Црне Горе у Израелу донирао основним школама дјечије књиге “Кад тата порасте”
Датум објаве: 21.04.2016 14:12 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У просторијама Министарства просвјете данас, 21. априла почасни конзул Црне Горе у Израелу Нимрода Ринота уручио је министру просвјете мр Предрагу Бошковићу дјечије књиге “Кад тата порасте” израелског писца Дана Оријана, које су намијењене црногорским основним школама.

Министар Бошковић је захвалио конзулу Риноти за вриједан поклон од 300 књига које ће обрадовати црногорске основце. Министар је рекао да овакви пројекти спајају културе и нације, као и да ће ова књига која је одобрена од стране Завода за уџбенике и наставна средства остати у образовном систему Црне Горе.

Министар Бошковић је нагласио значај скорог одржавања промоције Израела у Црној Гори и промоције Црне Горе у Израелу, као јучерашње отварање прве директне авионске линије Подгорица - Тел Авив која ће утицати на унапређење односа двију земаља у туристичком, културном и економском смислу.

Почасни конзул Ринота рекао да књига коју је написао израелски дипломата и писац Дан Оријан представља поклон дјеце Израела дјеци Црне Горе. Он је искористио прилику да похвали одличну сарадњу Црне Горе и Израела и честитао јубилеј - десетогодишњицу државности наше државе. Ринота је додао да је инвестирање у образовање најисплативија инвестиција јер се на тај начин инвестира у будућност.

ПР служба Министарства просвјете