Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Počasni konzulat Crne Gore u Izraelu donirao osnovnim školama dječije knjige “Kad tata poraste”

Saopštenje: Počasni konzulat Crne Gore u Izraelu donirao osnovnim školama dječije knjige “Kad tata poraste”
Datum objave: 21.04.2016 14:12 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U prostorijama Ministarstva prosvjete danas, 21. aprila počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimroda Rinota uručio je ministru prosvjete mr Predragu Boškoviću dječije knjige “Kad tata poraste” izraelskog pisca Dana Orijana, koje su namijenjene crnogorskim osnovnim školama.

Ministar Bošković je zahvalio konzulu Rinoti za vrijedan poklon od 300 knjiga koje će obradovati crnogorske osnovce. Ministar je rekao da ovakvi projekti spajaju kulture i nacije, kao i da će ova knjiga koja je odobrena od strane Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva ostati u obrazovnom sistemu Crne Gore.

Ministar Bošković je naglasio značaj skorog održavanja promocije Izraela u Crnoj Gori i promocije Crne Gore u Izraelu, kao jučerašnje otvaranje prve direktne avionske linije Podgorica - Tel Aviv koja će uticati na unapređenje odnosa dviju zemalja u turističkom, kulturnom i ekonomskom smislu.

Počasni konzul Rinota rekao da knjiga koju je napisao izraelski diplomata i pisac Dan Orijan predstavlja poklon djece Izraela djeci Crne Gore. On je iskoristio priliku da pohvali odličnu saradnju Crne Gore i Izraela i čestitao jubilej - desetogodišnjicu državnosti naše države. Rinota je dodao da je investiranje u obrazovanje najisplativija investicija jer se na taj način investira u budućnost.

PR služba Ministarstva prosvjete