Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Министар Бошковић се састао са амбасадором Финске

Саопштење: Министар Бошковић се састао са амбасадором Финске
Датум објаве: 15.04.2016 17:51 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете мр Предраг Бошковић састао се данас, 15. априла са амбасадором Финске Њ. Е. Пертијем Иконеном са којим је разговарао о унапређењу сарадње Црне Горе и Финске у области образовања.

Амбасадор Иконен је објаснио како функционише образовни систем у Финској и изразио мишљење да би практична рјешења која се тамо примјењују умногоме послужила црногорском образовном систему. Он је рекао да се у Финској посебна пажња поклања усавршавању наставника и да је оно препознато као један од кључних фактора квалитетног образовања. Амбасадор Иконен је закључио да би требало поспјешити мобилност студената и професора.

ПР служба Министарства просвјете

Министар Бошковић је представио напоре које улаже Министарство како би се побољшао квалитет стручног образовања и уједно анимирао што већи број младих људи да се опредијеле за средње стручно образовање. Он је амбасадора Финске упознао са реформама које Црна Гора спроводи у дијелу високог образовања, али и са напорима које Министарство просвјете уз помоћ Канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори спроводи путем кампање “Сви у вртић” како би се се постигло висок проценат обухвата дјеце предшколским образовањем, нарочито у сјеверним општинама гдје је тај проценат изузетно низак.

Министар је подсјетио и захвалио на помоћи коју је Финска пружила Црној Гори у периоду од 2006. до 2009. године у реформи инклузивног образовања и додао да би јачање сарадње са Финском у области образовања било од изузетног значаја за Црну Гору.

ПР служба Министарства просвјете