Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Генерална директорица Директората за високо образовање Мубера Курпејовић састала се са амбасадором БиХ у Црној Гори

Саопштење: Генерална директорица Директората за високо образовање Мубера Курпејовић састала се са амбасадором БиХ у Црној Гори
Датум објаве: 14.04.2016 17:46 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Генерална директорица Директората за високо образовање Мубера Курпејовић састала се данас, 14. априла са амбасадором Босне и Херцеговине Њ. Е. Ђорђем Латиновићем са којим је разговарала о сарадњи двију држава у области високог образовања.

Амбасадор Латиновић је представио стање у високом образовању у Босни и Херцеговини и нагласио важност мобилности студената. У том смислу он је предложио да се потпише Протокол о сарадњи у области високог образовања.

Генерална директорица Курпејовић је рекла да је Министарство просвјете отворено за сарадњу и да је у интересу Црне Горе да се сарадња продуби како би студенти Црне Горе и Босне и Херцеговине могли под једнаким условима да студирају у некој од ове двије државе.

Она је истакла сарадњу коју Црна Гора у овој области има са Хрватском и Словенијом као добар примјер који би могао да послужи као модел за сарадњу са Босном и Херцеговином.

Саговорници су се сагласили да је регионално рјешавање проблема признавања образовних исправа установа високог образовања чији квалитет рада се доводи у питање од велике важности за унапређење квалитета образовања у региону и постизања конкуретности наших дипломаца на регионалном, европском и свјетском тржишту рада.

ПР служба Министарства просвјете