Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović sastala se sa ambasadorom BiH u Crnoj Gori

Saopštenje: Generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović sastala se sa ambasadorom BiH u Crnoj Gori
Datum objave: 14.04.2016 17:46 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović sastala se danas, 14. aprila sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Nj. E. Đorđem Latinovićem sa kojim je razgovarala o saradnji dviju država u oblasti visokog obrazovanja.

Ambasador Latinović je predstavio stanje u visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini i naglasio važnost mobilnosti studenata. U tom smislu on je predložio da se potpiše Protokol o saradnji u oblasti visokog obrazovanja.

Generalna direktorica Kurpejović je rekla da je Ministarstvo prosvjete otvoreno za saradnju i da je u interesu Crne Gore da se saradnja produbi kako bi studenti Crne Gore i Bosne i Hercegovine mogli pod jednakim uslovima da studiraju u nekoj od ove dvije države.

Ona je istakla saradnju koju Crna Gora u ovoj oblasti ima sa Hrvatskom i Slovenijom kao dobar primjer koji bi mogao da posluži kao model za saradnju sa Bosnom i Hercegovinom.

Sagovornici su se saglasili da je regionalno rješavanje problema priznavanja obrazovnih isprava ustanova visokog obrazovanja čiji kvalitet rada se dovodi u pitanje od velike važnosti za unapređenje kvaliteta obrazovanja u regionu i postizanja konkuretnosti naših diplomaca na regionalnom, evropskom i svjetskom tržištu rada.

PR služba Ministarstva prosvjete