Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Министар Бошковић се састао са амбасадором Швајцарске

Саопштење: Министар Бошковић се састао са амбасадором Швајцарске
Датум објаве: 06.04.2016 16:19 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете мр Предраг Бошковић састао се данас, 6. априла са амбасадором Швајцарске у Црној Гори Њ. Е. Жан-Данијел Рухом са којим је разговарао о образовним системима двију држава, са посебним нагласком на средње стручно образовање.

Амбасадор је представио образовни модел који се примјењује у Швајцарској када је ријеч о стручном образовању и упутио позив министру Бошковићу да присуствује Међународном конгресу о средњем стручном образовању који ће се одржати од 20. до 22. јуна у Швајцарској.

Министар Бошковић је рекао да Министарство просвјете посебну пажњу посвећује средњем стручном образовању и да улаже напоре да се родитељи и дјеца што више информишу о предностима ове врсте образовања. Такође, он је нагласио сарадњу коју Министарство подстиче између школа и послодаваца који су важна карика у процесу стручног образовања. У том циљу Министарство је формирало Центар за стручно образовање који ради на побољшању и промоцији стручног образовања.

Министар Бошковић је захвалио на позиву и рекао да ће искуство швајцарских школа бити од великог значаја за унапређење стручног образовања у Црној Гори.

ПР служба Министарства просвјете