Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Потписан Меморандум о разумијевању и сарадњи у области високог образовања и научног истраживања између Црне Горе и УАЕ

Саопштење: Потписан Меморандум о разумијевању и сарадњи у области високог образовања и научног истраживања између Црне Горе и УАЕ
Датум објаве: 22.02.2016 14:17 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете Црне Горе и министар за високо образовање Уједињених Арапских Емирата, Предраг Бошковић и др Ахмед Белхоул потписали су данас, 22. фебруара у Абу Дабију Меморандум о разумијевању и сарадњи у области високог образовања и научног истраживања између Црне Горе и Уједињених Арапских Емирата.

Меморандумом двије државе су се сагласиле да ће подстицати сарадњу између универзитета и установа високог образовања, промовисати сарадњу истраживача и истраживачких центара у Црној Гори и Уједињених Арапских Емирата кроз заједничке истраживачке пројекте и радионице, организовати научне семинаре и конференције у обје земље, као и размјену студената.

Такође, двије државе ће размјењивати информације о академском квалитету и стандардима и о квалификацијама на установама високог образовања у обје земље како би олакшале узајамно признавање квалификација.

Током сусрета, министри су размијенили информације о образовним системима Црне Горе и УАЕ, стављајући акценат на значај успостављања сарадње, стварања услова за већу мобилност студената, али и стручног образовања.

Црногорска делегација посјетила је школе Yасмина и Цранлеигх и упознала се са начином њиховог рада који се темељи на квалитетној едукацији, али и социјализацији дјеце. Поред одличних услова за рад, дјеца у овим школама имају и добре услове за забаву и бављење спортом.

Меморандум о разумијевању и сарадњи у области високог образовања и научног истраживања између Црне Горе и УАЕ можете преузети ОВДЈЕ

ФОТО

ПР служба Министарства просвјете