Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Sastanak ministra Boškovića i ambasadora Republike Turske, Galipa

Saopštenje: Sastanak ministra Boškovića i ambasadora Republike Turske, Galipa
Datum objave: 12.02.2016 13:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković sastao se danas, 12. februara sa ambasadorom Republike Turske NJ. E. Serhatom Galipom, sa kojim je razgovarao o saradnji dviju država na polju obrazovanja sa akcentom na visoko obrazovanje i programe mobilnosti studenata.

Ministar Bošković je zahvalio ambasadoru Galipu na ulaganjima Republike Turske u obrazovni sistem Crne Gore, naročito na investicijama Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) koja je do sada realizovala preko 220 projekata u Crnoj Gori od kojih najviše u sektoru obrazovanja. On je izrazio nadu da će sve više studenata iz Republike Turske dolaziti na studije u Crnu Goru i istakao mogućnost da se za njih organizuju kursevi crnogorskog jezika kako bi im se olakšale studije.

Ambasador Galip je izrazio zadovoljstvo zbog učešća crnogorskih predstavnika na 7. Balkanskoj dječijoj manifestaciji koja se održava u Turskoj u aprilu ove godine.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja u oblasti visokog obrazovanja prioritetna, a u okviru nje i mobilnost studenata, kao i formiranje jedne obrazovno-vaspitne ustanove u Crnoj Gori u kojoj bi se nastava izvodila na crnogorskom, turskom i engleskom jeziku bilo od velikog značaja.

PR služba Ministarstva prosvjete